Στην Ηλιούπολη, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, το Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου έκοψε τη βασιλόπιτά του, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Τάσος Αναστασίου, ο Δ/ντης της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Γιώργος Ψάνης, ο Προϊστάμενος της Εφορείας Πολιτιστικών της Ε.Κ.Κ και Ταμίας κ. Αντώνης Ιορδανίδης, η Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ. Παρών ήταν ο  Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο κ. Χρ. Αποστολόπουλος, ο πρωτεργάτης του Πολιτιστικού Κέντρου και υπάλληλος της πρεσβείας κ. Γιάννης Μελαχροινούδης.

Ο Πρόξενος κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, μίλησε για το έργο του Κέντρου για τις εκδηλώσεις που γίνονται στην Αίγυπτο για την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και για τους δεσμούς Ελλάδας και Αιγύπτου. Ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Τάσος Αναστασίου εξήρε στο λόγο του, μεταξύ άλλων, το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.

Ο κ. Ιορδανίδης μετέφερε το χαιρετισμό της Δ.Ε και του Προέδρου της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστου Καβαλή: «…κάθε χρόνο συγκεντρωνόμαστε για την απονομή των πτυχίων Ελληνομάθειας και την κοπή της βασιλόπιτας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή κ. Παπαδόπουλο, τη Διευθύντρια οικονομικών κ. Ντίνα Γεδεών και εύχομαι στους μαθητές καλή πρόοδο», είπε ο κ. Ιορδανίδης.

Οικοδεσπότης ήταν ο Διευθυντής κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που παράγει το Κέντρο επισημαίνοντας ότι φέτος παρακολουθούν τα μαθήματα 160 μαθητές. Τόνισε ότι το Κέντρο δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία του χωρίς τη στήριξη της Ε.Κ.Κ η οποία είναι πάντα παρούσα και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο έργο της διευθύντριας οικονομικών κ. Ντίνας Γεδεών και στους καθηγητές κ. Αγγελική Σκούμπη και κ. Γιάννη Φουρτούνα.

Posted by Ελληνική Κοινότητα Καΐρου on Thursday, February 7, 2019

Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δρ. Mόχι Μετάουι, κοσμήτορας της σχολής γλωσσών στο Πανεπιστήμιο Μπένι Σουέφ, ο Δρ. Σάμεχ Φαρούκ από το Πανεπιστήμιο του Καϊρου, ο Δρ. Γκίργκις, όλοι τους συμμετείχαν στη σύνταξη του λεξικού που έγινε υπό την επίβλεψη του Δρ. Mόχι Μετάουι. Παράλληλα, προβλήθηκε μήνυμα του Δρ. Χισάμ Χάσαν, ο οποίος είναι διδάκτορας καθηγητής Αραβικών στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Αιγύπτου στην Αθήνα, ο οποίος ήταν επίσης μέλος της συγγραφικής ομάδας και έκανε αναλυτική παρουσίαση του λεξικού.

Αμέσως μετά δόθηκαν τα πτυχία Ελληνομάθειας ενώ οι τυχεροί από την κοπή της πίτας κέρδισαν δωρεάν δίδακτρα για τρεις μήνες.

Αρέσει σε %d bloggers: