Οι Ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις αλλά και οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Κυπριακή και την Αρμένικη παροικία βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεοπτικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, στο Πρώτο Κανάλι της Αιγυπτιακής τηλεόρασης.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής. Ο κ. Καβαλής αναφέρθηκε στην περυσινή διοργάνωση του ΝΟΣΤΟΣ, την οποία χαρακτήρισε πρωτοποριακή διεθνώς και πολύ επιτυχημένη και μετέφερε την ικανοποίηση των Αιγυπτιωτών οι οποίοι επέστρεψαν μετά από χρόνια στη γη που γεννήθηκαν, την Αίγυπτο. Είπε ότι πολλοί από αυτούς πήγαν στα σπίτια που ζούσαν και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι. Ο πρόεδρος της Ε.Κ.Κ έθεσε και άλλη μια παράμετρο. Την ανάγκη να διευθετηθεί το πρόβλημα της χορήγησης διαμονής, σε όλους όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Αίγυπτο.

Ο κ. Καβαλής μίλησε για τις δύο του Πατρίδες, την Αίγυπτο και την Ελλάδα και είπε ότι είναι τρίτης γενιάς Έλληνας που ζει στη χώρα του Νείλου. Τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τα δύο κράτη, είτε είναι πολιτικοί είτε πολιτιστικοί.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης και ο εκπρόσωπος της Αρμένικης κοινότητας Δρ. Άρμεν Μαζλουμιάν, που παρουσίασαν τις διάφορες πτυχές της κοσμοπολίτικης Αιγύπτου και της ζωής τότε και τώρα των παροικιών!

Αρέσει σε %d bloggers: