Mε τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ε.Ε – Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιείται στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Αποστολή στο Σαρμ Ελ Σέιχ: Κάτια Τσιμπλάκη

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών σε μια ιδιαίτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή με πολλά προβλήματα. Xαρίρι και Τσίπρας εστίασαν στα θέματα της οικονομίας των δύο χωρών, αναφέρθηκαν στις μεταρρυθμίσεις και επεσήμαναν ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στον τομέα των επενδύσεων. Ο κ. Χαρίρι εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για την προσέλκυση επενδύσεων στο Λίβανο από ελληνικές εταιρείες.

Μίλησε για το capital investment program που έχει στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του Λιβάνου και τόνισε ότι δημιουργούνται μεγάλες ευκαιρίες από την εφαρμογή του.

Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Λιβάνου

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση που θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου, όπου ενδέχεται να υπάρξουν και επιχειρηματικές συναντήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα, τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας των χωρών.

Αρέσει σε %d bloggers: