H Ελληνική Κοινότητα Καΐρου τίμησε στο ετήσιο μνημόσυνο που τέλεσε ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, τους ευεργέτες και τους δωρητές της, μικρούς και μεγάλους, αφανείς αλλά και μπροστάρηδες που όχι μόνο έθεσαν το θεμέλιο λίθο της και την μετέτρεψαν σε έναν φορέα που κάνει σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο.

Παράλληλα, στον ίδιο ναό, τον Άγ.Νικόλαο Χαμζάουι, τελέσθηκε και το μνημόσυνο των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή και στήριξαν το έργο της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Καΐρου.

H κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, πρόεδρος της Φιλοπτώχου και Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ, αναφέρθηκε στην απώλεια της Θεοδώρας (Λόλας) Φιλοθέου, η οποία επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καΐρου.

«Η απώλεια ενός ανθρώπου γεμίζει πάντα τις καρδιές μας στεναχώρια. Πόσο μάλλον όταν φεύγει ένας άνθρωπος της προσφοράς και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Η εκδημήσασα αγαπημένη μας Θεοδώρα Φιλοθέου γνωστή σε όλους Λόλα αξίζει να πούμε δύο λόγια για τη μεγαλοσύνη της.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για την αρετή της ,την καλοσύνη και την μεγάλη προσφορά της στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ελληνίδων Κυριών Καίρου. Γεννήθηκε πριν 85 χρόνια κι από αυτά τα 50 προσέφερε ακούραστα, απλόχερα και με πολύ αγάπη προς το σωματείο τη βοήθειά της.

Συνεργάστηκε με πολλά και τρανταχτά ονόματα κυριών στην παροικία και από την κάθε μία προσπαθούσε να παίρνει μόνο τα καλά όπως πολλές φορές μου έλεγε. Είχε ένα χαρακτήρα σταθερό, έντιμο και δεν δίσταζε να πει τη γνώμη της και πολλές φορές δημόσια αψηφώντας τα όποια αποτελέσματα.
Δημιούργησε μία καλή και άξια οικογένεια με τον γνωστό σε όλους επιχειρηματία των εστιατορίων «ANDREA» και 3 παιδιά που της χάρισαν όλοι εγγόνια για τα οποία ήταν πολύ υπερήφανη.

Εγώ προσωπικά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι βοηθούμενοι του σωματείου μεταφέρουμε τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της να συνεχίσουν τη ζωή τους έχοντας παράδειγμα τη μητέρα τους κι εμείς δεν θα την ξεχάσουμε και θα τη σκεπτόμαστε πάντα με αγάπη και σέβας. Αιωνία της η μνήμη”.

Αρέσει σε %d bloggers: