To CNN Greece και το Newsbomb.gr σε αποστολή τους στο Κάιρο κάλυψαν εκτενώς τα έργα αποκατάστασης στο ναο των Αγίων Κωνσταντινου και Ελένης. Ανάμεσα στις συνεντεύξεις που ήταν και αυτή της μεγάλης ευεργέτιδας της Ε.Κ.Κ κ.Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη, η οποία σε συνέντευξής της δήλωσε:

«Όπως το έχω πει επανειλημμένα πιστεύω περισσότερο στις πράξεις από ότι στα λόγια, τα οποία στην απουσία των πράξεων παραμένουν μετέωρα.
Αυτή τη φορά όμως θα ήθελα να πω δύο κουβέντες σχετικά με δύο ανθρώπους που αγκάλιασαν αμέσως με πολλή αγάπη την πρόθεσή μου να ανακαινισθεί εκ βάθρων ο ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην περιοχή «Μπουλάκο» στο Κάιρο και με ενθάρρυναν ώστε το όνειρό μου να γίνει πραγματικότητα.

Αναφέρομαι πρωτίστως στην ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ ο οποίος όχι μόνον ενέκρινε την απόφασή μου αλλά δέχθηκε να τελέσει ο ίδιος στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2019 τα θυρανοίξια του αναπαλαιωμένου ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Και δεύτερον στον άνθρωπο που διαδραμάτισε τον καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση της εν λόγω απόφασής μου. Πρόκειται για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, ο οποίος μόλις άκουσε για την πρόθεση ανακαίνισης, με συνεχάρη και μου ανακοίνωσε ότι θα εισηγείτο στην κοινοτική επιτροπή την ανάληψη 50% των συνολικών δαπανών του έργου.

Η πρότασή του υποβλήθηκε και εγκρίθηκε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα, έτσι ώστε σήμερα, στις αρχές Μαρτίου 2019, βρισκόμαστε λίγα βήματα πριν την αποπεράτωση αυτής της ανακαίνισης με την οποία πιστεύω ακράδαντα – τιμούμε δεόντως και τον κτήτορα αυτού του ιερού ναού, τον Μέγα Εθνικό Ευεργέτη Νέστωρα Τσανακλή.

Οφείλω συνεπώς να ευχαριστήσω ολόκληρη την κοινοτική επιτροπή και ιδιαιτέρως την υπεύθυνη εφορείας Εκκλησιών κ. Σούλα Σκουφαρίδου, η οποία συνεργάζεται άψογα με τον διευθυντή του έργου μηχανικό κ. Μιχάλη Μπίσκο – γέννημα θρέμμα της Αιγύπτου και Απόφοιτος του Πολυτεχνείου στο Κάιρο. Αυτός διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία σε αυτού του είδους τα έργα, οπότε είναι το καταλληλότερο πρόσωπο να μας πληροφορήσει για τις κύριες επεμβάσεις που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης».

Αρέσει σε %d bloggers: