Το Ελληνικό Φεστιβάλ Λιβάνου δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ. Είναι μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις! Η ελληνική κουζίνα συναντά την πλούσια μουσική και χορευτική παράδοση της Ελλάδας και με «πινελιές» κινηματογραφικές, ταξιδιωτικές και πολιτιστικές υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία για όλους τους επισκέπτες, σε έναν υπαίθριο χώρο στην ιστορική πόλη της Βύβλου, «οικοδέσποινας» της ξεχωριστής αυτής διοργάνωσης.

Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, ανοίγει ένα “παράθυρο” στην Ελλάδα για το λιβανέζικο και ευρύτερα το αραβικό κοινό, φιλοδοξώντας να ανανεώσει τους παραδοσιακά ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο μεσογειακών χωρών και της μακραίωνης ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την οργάνωση «Stinviryto من بيروت», που έχει ιδρύσει μία από τις πλέον εξέχουσες φυσιογνωμίες της ελληνικής κοινότητας, ο δημοσιογράφος George Eid, το ντοκιμαντέρ του οποίου “Kalimera Men Beirut” αφηγείται την πολυκύμαντη ιστορία της κοινότητας.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε τη Δευτέρα (20 Μαΐου 2019), στην Ελληνική Κοινότητα Βηρυτού, ο George Eid, διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Βηρυτού, ανακοίνωσε το πρόγραμμα, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στον Λίβανο Φραγκίσκου Βέρρου και του τραγουδιστή Στέργιου Λυμπέρη, ο οποίος θα “ανοίξει” μουσικά την αυλαία του φεστιβάλ. Τον συντονισμό είχε η δημοσιογράφος του λιβανέζικου τηλεοπτικού δικτύου NTV Jessy Trad Kastoun.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού του Λιβάνου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει τη στήριξη 30 χορηγών.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 7,8 και 9 Ιουνίου στην αρχαία πόλη της Βύβλου, στον Λίβανο. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίγει κάθε απόγευμα στις 7 και θα κλείνει τα μεσάνυχτα. Οι καλλιτέχνες θα ανεβαίνουν στη σκηνή με την έναρξη των εκδηλώσεων (στις 19:00), θα ακολουθεί χορευτική παράσταση με το παραδοσιακό συγκρότημα από την Κασσάνδρα και θα εναλλάσσονται ανά μία ώρα.

Τα εισιτήρια θα έχουν συμβολικό αντίτιμο και θα είναι διαθέσιμα στην είσοδο του χώρου, όπου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: