Στο Κάιρο άρχισαν να συρρέουν φίλαθλοι και οι ομάδες των 24 κρατών που θα συμμετάσχουν στο Copa Africa, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου 2019.

Όμως εκτός από μοναδικές αθλητικές συγκινήσεις που θα βιώσουν οι οπαδοί στο γήπεδο, θα έχουν τη δυνατότητα παράλληλα να επισκεφθούν όλα τα δημοφιλή αξιοθέατα της Αιγύπτου και τις μοναδικές παραλίες της.

Επιμέλεια: Κάτια Τσιμπλάκη

Εκτός από τις πυραμίδες και τα κλασικά αξιοθέατα του Καΐρου, τουριστικά πρακτορεία έχουν ετοιμάσει πακέτα διακοπών για την Ερυθρά Θάλασσα και την Αλεξάνδρεια.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικών Δραστηριοτήτων της Οργανωτικής Επιτροπής του Copa Africa, Καμέλ Αμπο Αλί, δήλωσε ότι η επιτροπή ξεκίνησε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης σε όλα τα social media για το Copa Africa 2019, με στόχο τη διάδοση της θετικής στάσης μεταξύ των Αιγυπτίων.

Η εκστρατεία ξεκινά με την υποδοχή των τουριστών από τη στιγμή που φθάνουν στα αεροδρόμια της χώρας. Παράλληλα παροτρύνονται οι Αιγύπτιοι να έχουν θετική συμπεριφορά στους τουρίστες.

Ο Αbo Ali επεσήμανε ότι η τουριστική επιτροπή δεν ενδιαφέρεται μόνο για τουριστικούς χώρους αλλά επιδιώκει να αλλάξει εν γένει, την κουλτούρα της υποδοχής των επισκεπτών, όπου κάθε Αιγύπτιος θα είναι… ταξιδιωτικός ξεναγός. Αλλωστε, όπως είπε, το Copa Africa, είναι χρυσή ευκαιρία για να αναδειχθεί ο τουρισμός στη χώρα.


Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Τουριστικών Επιμελητηρίων, Elhamyel-Zayat είπε ότι το πρωτάθλημα είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στη χώρα να αναδείξει η χώρα τους τουριστικούς θησαυρούς της.


Σε ό,τι αφορά τους Αφρικανούς τουρίστες, ο Zayat είπε ότι οι ενδιαφέρονται κυρίως για αγορές και αυτό γιατί, η Αίγυπτος έχει ένα μεγάλο εμπορικό δυναμικό που δεν είναι διαθέσιμο σε πολλές αφρικανικές χώρες.

*Πληροφορίες: Εgypt Τoday, El Ahram, capital fm.

Αρέσει σε %d bloggers: