Με στόχο το συντονισμό του Ελληνισμού του Καΐρου στον τομέα των εκδηλώσεων και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο, πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή, παρουσία των προέδρων των παροικιακών σωματείων και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γεωργίου Δασκαλόπουλου.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση συμμετείχαν, η κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου (Πρόεδρος Φιλοπτώχου), ο κ. Λάμπρος Μπενοβίας (Πρόεδρος Χιακής Αδελφότητας), ο κ. Αντώνης Διαμαντίδης (Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου), η κ. Άννα Αυγερινού (Ταμίας Μαρίας Αιγυπτίας), ο κ. Αλέξανδρος Καζαμίας (Πρόεδρος Σ.Ε.Α.Α.Σ και εκπρόσωπος Κυπριακής Αδελφότητας), ο κ. Νικόλας Βαδής (Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου), ο κ. Γεώργιος Ζουμπουλίδης (Πρόεδρος Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου), ο κ. Ιωάννης Μελαγχροινούδης (Εκπρόσωπος ΣΕΠ), ο κ. Ανδρέας Ρούσσος (Πρόεδρος ΠΑΟΚ και Ταμίας της Ελληνικής Στέγης) και ο κ. Γεώργιος Χαγιάτ (Πρόεδρος ΕΝΟΚ).

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρ. Καβαλής καλωσόρισε τον Γενικό Πρόξενο και τους Προέδρους των σωματείων και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει συντονισμός ολόκληρης της παροικίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού όλα τα προβλήματα και πιο αποτελεσματικά οι ανάγκες των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Ο κ. Καβαλής αναφέρθηκε και στην πρόταση που κατατέθηκε κατά την Γενική Τακτική Συνέλευση της Ε.Κ.Κ όπου τόσο ο κ. Μελαχροινούδης, όσο και άλλοι πάροικοι τόνισαν την ανάγκη να υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο για να μην συμπίπτουν εκδηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ, ζήτησε από τους εκπροσώπους των σωματείων να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ο κ. Δασκαλόπουλος από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας όλων των σωματείων, για να υπάρξει συνεννόηση σε πρακτικά ζητήματα. «Αυτό που είναι σημαντικό και ουσιαστικό και πρέπει να συντονιστεί είναι ότι πρέπει να είμαστε σε θέση όλοι μας να συνεννοούμαστε και να συντονιζόμαστε», είπε ο κ. Δασκαλόπουλος και τόνισε ότι από τη στιγμή που υπάρχει επικοινωνία, πολλές φορές οι παρεξηγήσεις και τα προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα.

«…Αυτό που έχει σημασία και αξία είναι να μπορούμε τον Ελληνισμό της Αιγύπτου όλοι μας να τον εκπροσωπούμε και να το προβάλλουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο κ. Δασκαλόπουλος και τόνισε ότι η συνάντηση είναι μια καλή ευκαιρία ώστε να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία προς όφελος όλων των σωματείων. «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε το έργο μας».

Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν όλοι οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν


-Να γίνεται συνάντηση κάθε τρίμηνο μεταξύ όλων των σωματείων, ώστε να καταρτισθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων / δραστηριοτήτων.
-Να καταρτίζεται πρόγραμμα με όλες τις σταθερές ανά τον χρόνο εκδηλώσεις ώστε να ενημερώνεται εγκαίρως η παροικία για να μεταβαίνει.
-Οι εορτές στις οποίες τα ήθη και τα έθιμα «επιτάσσουν» συγκεκριμένα εδέσματα να διοργανώνονται σε ένα από τα Ελληνικά στέκια που υπάρχει φαγητό, ώστε να πηγαίνει όλη η παροικία.
-Να διοργανώνονται εκδηλώσεις με ελληνικό χρώμα.
-Τονίσθηκε η σημασία των Μ.Μ.Ε της Ε.Κ.Κ, το «Νέο Φως», η ιστοσελίδα ekkairo.org και τα social media, προκειμένου να προβάλλονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα παροικιακά σωματεία. Για αυτό ζητήθηκε να ενημερωνόμαστε έγκαιρα.
-Να υπάρξουν ερεθίσματα ώστε οι πάροικοι να έχουν κέντρο των δραστηριοτήτων τους τα σωματεία.

*Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο Νέο Φως στις 17 Ιουνίου 2019.

Αρέσει σε %d bloggers: