Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Χριστιανισμός στη Μέση Ανατολή και η συνεχής συρρίκνωσή του βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πατριάρχης Θεόδωρος με τον Κόπτη Πατριάρχη.

Ειδικότερα, την Τρίτη 18η Ιουνίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, επισκέφθηκε τον Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου κ. Tawadros II, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ανέγερση του ναού του Αγίου Tekla της Κοπτικής Εκκλησίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Μητροπολίτου Άκκρας κ. Ναρκίσσου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Προκαθήμενοι συνομίλησαν και αντάλλαξαν αρκετές σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς, για τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών στην Αίγυπτο, για την σημερινή εικόνα και χριστιανική παρουσία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, για βοήθεια και την άμεση ενίσχυση, καθώς παρατηρείται μία μαζική μετανάστευση και ελαχιστοποίηση των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, συζήτησαν εκτενώς για την συνεργασία και επικείμενη συνάντηση στην Αίγυπτο, όλων των Αρχηγών Χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα, όπως το μέλλον των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και το πρόβλημα των προσφύγων.

Αρέσει σε %d bloggers: