Η ΣΤ’ τάξη της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου ανέβασε το Σάββατο 15 Ιουνίου τη δημοφιλή θεατρική της παράσταση «Δόνα Τερηδόνα», μια διασκευή του γνωστού έργου του Ευγένιου Τριβιζά.

Την τελευταία ημέρα της Σχολικής Χρονιάς 2018 – 2019, όλοι συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο της Αχιλλοπουλείου, μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί και απόλαυσαν την ερμηνεία των μαθητών. Αντάμειψαν δε την προσπάθειά τους με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα.

Tην επιμέλεια της παράστασης είχε η δασκάλα της τάξης κ. Άννα Αρακαδάκη.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Τάσος Αναστασίου και φυσικά ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γιώργος Ψάνης.

Η πλοκή

Η Δόνα Τερηδόνα, είναι μια πανέμορφη γυναίκα. Έχει το πιο γλυκό και φωτεινό χαμόγελο και την πιο ύπουλη ψυχή του κόσμου. Όταν ο πιστός της καθρέφτης την πληροφορεί ότι ένα κοριτσάκι που το λένε Λουκία, έχει ένα χαμόγελο ακόμη πιο όμορφο από το δικό της, αποφασίζει να της καταστρέψει τα δόντια. Ανοίγει ένα ζαχαροπλαστείο έξω από το σπίτι της Λουκίας.

Όταν η Λουκία μπαίνει στο ζαχαροπλαστείο, της χαρίζει ένα σωρό γλυκά, τούρτες, σοκολατίνες και κουραμπιέδες, ελπίζοντας ότι όταν η Λουκία φάει όλα αυτά τα γλυκά θα χαλάσουν τα δόντια της. Η Λουκία όμως δεν ξεχνάει ποτέ να πλύνει τα δόντια της και το σχέδιο αποτυγχάνει.

Η Δόνα Τερηδόνα δεν το βάζει κάτω. Θα μπορέσει η Λουκία να αντισταθεί στον πειρασμό της υπέροχης, τεράστιας δεκαόροφης γαμήλιας τούρτας;

Τα ποντίκια την γλίτωσαν από τον πειρασμό, αφού έφαγαν την τούρτα. Και για να γλιτώσει η Λουκία από την Δόνα Τερηδόνα μαύρισε τα δόντια της με κάρβουνο.

Αρέσει σε %d bloggers: