Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εστειλε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, για τη σύσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπό τη προεδρία του.

Η Ε.Κ.Κ μεταφέρει την επιθυμία όλων των Αιγυπτιωτών η νέα κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της στα προβλήματα των Αποδήμων και ειδικότερα στις προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι Έλληνες στη χώρα του Νείλου «για να μπορέσει να συνεχίσει ο Ελληνισμός απρόσκοπτα το έργο του στη νευραλγική ηγέτιδα χώρα του Αραβικού κόσμου, την αγαπημένη μας Αίγυπτο».

Η επιστολή της Ε.Κ.Κ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αρ. Εξερχ.: 526/171/19


Κάιρο, 11 Ιουλίου 2019


Προς: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,

Από την καρδιά του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, από τον Ελληνισμό του Καΐρου, σας μεταφέρουμε τις θερμότερες ευχές μας προσωπικά αλλά και σε όλους τους συνεργάτες σας για την σύσταση της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης υπό την Προεδρία σας.

Γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνετε ένα δύσκολο έργο με πολλές ευθύνες, με έντονες προκλήσεις που θα απαιτήσουν πολλές και ουσιαστικές αποφάσεις. Ευχόμαστε το όραμα σας για μια Ελλάδα που δεν θα διώχνει τα παιδιά της αλλά θα τα αξιοποιεί για να πρωτοστατήσουν σε αυτό σας το όραμα, να υλοποιηθεί επί ημερών σας για το καλό της Πατρίδας και του Λαού μας.

Μέσα στα τόσα πολλά που αναμένουμε από εσάς, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα στρέψετε το βλέμμα σας και την προσοχή σας και στα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού και της αξιοποίησης του κατά το μέγιστο δυνατό. Ειδικά περιμένουμε ως Αιγυπτιώτες Έλληνες, που προσφέραμε τόσα πολλά στην πατρίδα, να τύχουμε της προσοχής σας στα θέματα που μας απασχολούν για να μπορέσει να συνεχίσει ο Ελληνισμός απρόσκοπτα το έργο του στη νευραλγική ηγέτιδα χώρα του Αραβικού κόσμου, την αγαπημένη μας Αίγυπτο.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας και να είστε βέβαιος ότι ως παροικία θα συμβάλουμε όσο μπορούμε για το καλό της Πατρίδας μας.

Με εκτίμηση

Η Γενική Γραμματέας, Ο Πρόεδρος,

ΧΡΥΣΑΝΘΗ Ν. ΣΚΟΥΦΑΡΙΔΟΥ. ΧΡΗΣΤΟΣ Θ. ΚΑΒΑΛΗΣ.

Αρέσει σε %d bloggers: