Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, η Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Κατά τη συνάντηση ο Μητροπολίτης Γουινέας, εκπροσωπώντας τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, απεύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να παρευρεθεί στα θυρανοίξια του Κοινοτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που θα πραγματοποιηθεί τέλη Σεπτεμβρίου στο Κάιρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση. Εξέφρασε δε την μεγάλη του χαρά για το ότι ο Ελληνισμός της Αφρικής και δη της Αιγύπτου, όχι μόνο παραμένει «ζωντανός» αλλά και υλοποιεί – παρά τους οικονομικά χαλεπούς καιρούς – μεγαλόπνοα έργα.

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μοναδικό εκκλησιαστικό μνημείο, που είναι συνυφασμένο με την πορεία του Ελληνισμού στο Κάιρο και για την ιστορία του που «μετρά» 105 χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για το πολυσχιδές έργο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και την προσπάθειά της να διατηρήσει αναμμένη της δάδα του Ελληνισμού στην Αίγυπτο. Έστειλε δε και τις εγκάρδιες ευχές του σε ένα προς ένα τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής.

Ο κ. Παυλόπουλος, μίλησε με από καρδιάς λόγια και για την κ. Σοφιανού Μπελεφάντη, η οποία στηρίζει την αποκατάσταση του μεγαλοπρεπούς ναού μαζί με την Ε.Κ.Κ. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είπε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ικανοποίηση το πολύπλευρό έργο της κ. Σοφιανού – Μπελεφάντη που έχει στόχο τη διάσωση και διατήρηση του Ελληνισμού στην Αίγυπτο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τις δράσεις που έχει αναπτύξει η κ. Σοφιανού Μπελεφάντη και στη Ρουμανία για την Ελληνική Γλώσσα.

Ο κ. Καβαλής έδειξε οπτικοακουστικό υλικό στον κ. Παυλόπουλο από την πορεία των έργων και του προσέφερε πιστό αντίγραφο της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται στον ναό, προσφορά της κ. Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη.

Αρέσει σε %d bloggers: