Soft opening για τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου, καθώς «έπεσαν» σήμερα στο Νείλο οι πρώτες βάρκες εγκαινιάζοντας την αρχή των αθλητικών δραστηριοτήτων για την νέα σεζόν.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Και όταν λέμε soft opening εννοούμε, όπως μας διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Γιώργος Ρεκτσίνης ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές και ακόμη μεγαλύτερες δραστηριότητες.

Η πιο σπουδαία από αυτές, όπως αποκαλύπτει στη κάμερά μας, είναι η δημιουργία ομάδας που θα κατεβαίνει σε πρωταθλήματα με το όνομα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου. Στα σχέδια εντάσσεται και η δημιουργία παιδικής ομάδας που θα απευθύνεται και στα παιδιά της παροικίας.

Σήμερα έπεσαν εκτός από τις πλαστικές βάρκες κωπηλασίας και μία ιστορική, η «Καρτερία» την οποία δώρισε ο τ. βασιλιάς Κωνσταντίνος στον ΕΝΟΚ.

H βάρκα “Καρτερία” που δώρησε ο τ. βασιλιάς Κωνσταντίνος στον ΕΝΟΚ.

Η βάρκα συντηρήθηκε πρόσφατα, όπως επίσης και οι υπόλοιπες που έχει στην κατοχή του ο ΕΝΟΚ. Σημειώνεται ότι τ. βασιλιάς Κωνσταντίνος (ως διάδοχος του θρόνου), με το σκάφος του «Νηρεύς» είχε κερδίσει στις 8 Σεπτεμβρίου 1960 το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης στα σκάφη τύπου «Ντράγκον». Στις 18 Ιανουαρίου 1961, κυκλοφόρησε από τα ΕΛ.ΤΑ. αναμνηστική έκδοση για τη νίκη του Κωνσταντίνου στην ιστιοπλοΐα.

Ο τότε διάδοχος του θρόνου Κωνσταντίνος κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 στα σκάφη τύπου ντράγκον. Πηγή φωτογραφιών: royalchronicles.gr

«Ξεκινήσαμε αρκετά δυναμικά…», επισημαίνει ο κ. Ρεκτσίνης και προσθέτει «…Ανακαινίσαμε μεταξύ άλλων, την οκτάρα τη βάρκα, η οποία δωρίστηκε από τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο, λέγεται «Καρτερία». Ανακαινίσθηκε και μια βάρκα χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων η οποία χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας με έναν πολύ γνωστό ηθοποιό τον Αμπντελ Χαλίμ Χάφεζ». Τα γυρίσματα έγιναν το1955 και η βάρκα, που αναφέρεται ο κ. Ρεκτσίνης λέγεται Κασάρα.

Στιγμιότυπα από τα γυρίσματα ταινίας το 1955 στον ΕΝΟΚ, το 1955.

Ήδη ανακαινίσθηκαν τα αποδυτήρια ανδρών και γυναικών και θα εξωραϊστεί ο χώρος γύρω από τους νεώσοικους, ενώ στον προγραμματισμό εντάσσεται και η αποκατάσταση και άλλων τεσσάρων ιστορικών βαρκών.

Η συνεργασία του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου είναι με έναν καινούργιο αθλητικό οργανισμό τον Cairow και θα αναπτυχθούν δραστηριότητες στο κανό, στην κωπηλασία, το ντrάγκον, σκι και παρασέιλινγκ.

Αρέσει σε %d bloggers: