Ο Μέμφιδος Νικόδημος για τα δύο χρόνια από την απώλεια της Στέλλας Κυριάζη (Video)
01/09/2019
thumbnail of 0902
Νέο Φως 2.9.19
02/09/2019
Show all

Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από την απώλεια της Στέλλας Κυριάζη, της «μάνας» της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (Videos / Photos)

Όλοι ήταν εκεί σήμερα Κυριακή, πρώτη ημέρα της Ινδίκτου, της αρχής του εκκλησιαστικού έτους για να τιμήσουν στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως, τη μνήμη της Στέλλας Κυριάζη, της πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, της μεγάλης ευεργέτιδάς της και μάνας όλων των Αιγυπτιωτών. Εκεί ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Ο αγαπημένος της σύζυγος, οι κόρες, τα εγγόνια, τα δισέγγονα, ο αδελφός της, μα πρώτα από όλοι δεκάδες πάροικοι οι άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν, ήταν στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος ο οποίος μίλησε με από καρδιάς λόγια για την μεγάλη Αιγυπτιώτισσα, την μεγάλη Κυρία του Καΐρου.

“Άνθρωποι σαν τη Στέλλα δεν πεθαίνουν ποτέ. Ζουν μέσα στη μνήμη του Θεού, ο οποίος είναι αιώνιος και έχει αιώνια μνήμη αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που ευεργετήθηκαν από αυτήν”, είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και πρόσθεσε:


“Η Στέλλα ήταν μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα, ήταν η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ήταν η πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Μαρία Αιγυπτία», ήταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Καΐρου, ήταν η Μεγάλη Αρχόντισσα και ευεργέτης του Πατριαρχείου μας.

Προπάντων όμως ήταν ο άνθρωπος των φτωχών ανθρώπων. Ήταν ο άνθρωπος που βοηθούσε όταν έβλεπε ανάγκη”.

“Ήταν ο άνθρωπος με Α Κεφαλαίο. Και σήμερα έχουμε ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους. Για αυτό για να τους θυμόμαστε, να τους προβάλλουμε για να μπορέσουμε να τους έχουμε ως παραδείγματα. Πρέπει το παράδειγμά τους, να μένει ζωντανό σε κάθε εποχή για να βρίσκει μιμητές. Η Στέλλα ήταν η ευεργέτης όλων μας. Και το χρέος όλων μας είναι να μην ξεχνούμε τους ευεργέτες μας”.

Ο Θεός να την αναπαύει και από εκεί που βρίσκεται είμαι σίγουρος ότι μας βλέπει μας παρακολουθεί, προσεύχεται για μας και στέλνει την ευχή της και την ευλογία της σε όλους μας και κυρίως στην οικογένειά της, στο σύζυγό της, στα παιδιά της, στα εγγόνια, στα δισέγγονά της. Ο Θεός να την αναπαύει».

Διαβάστε επίσης:

Δυό χρόνια χωρίς τη Στέλλα Κυριάζη – Η πρoσφορά της μεγάλης ευεργέτιδας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (Photos)

Αρέσει σε %d bloggers: