Έντονο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρείες έδειξε ο Αιγύπτιος Υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης κ. Ασέμ Ελ Γκάζα, εγκαινιάζοντας σήμερα την δεύτερη έκθεση “BIG 5 CONSTRUCT EGYPT” που αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο, θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου και είναι το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στον χώρο των κατασκευών.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Ο υπουργός σταμάτησε σε δύο από τα οκτώ Ελληνικά περίπτερα, που συμμετέχουν στην έκθεση και συμφωνα με πληροφορίες, σε διάλογο που είχε με τον Σύμβουλο του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο, κ. Παντελή Γκάσιο, του είπε ότι στην Αίγυπτο, ανοίγονται πολλές ευκαιρίες σε ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους.

Ο κ. Γκάσιος από την πλευρά του είπε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για την αγορά της Αιγύπτου και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Χώρα του Νείλου.

Τα Ελληνικά περίπτερα βρίσκονται σε κομβικό σημείο στο International Exhibition Center, και αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην BIG 5 Construct Egypt

H TEMAK S.A. και η WATERA HELLAS S.A είναι δύο κορυφαίες εταιρείες οι οποίες παρέχουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας κατεργασίας νερού. Η ΤΕΜΑΚ, ήδη δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο και η WATERA Hellas, κάνει δυναμική εμφάνιση στην αγορά της χώρας.

Εξίσου δυναμική είναι και η εμφάνιση στην μεγαλύτερη κατασκευαστική έκθεση της Αιγύπτου, της Aluminco, μίας από τις ηγετικές ελληνικές βιομηχανίες αλουμινίου και στις πλέον σεβαστές και αναγνωρίσιμες παγκοσμίως.

Η ΚAMARIDIS GLOBAL WIRE S.A έχει και αυτή εντυπωσιακό περιπτερο στην έκθεση.

Η INTERPLAST παράγει Ολοκληρωμένα Συστήματα Ύδρευσης, Θέρμανσης, Κλιματισμού και Αποχέτευσης, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα στους τομείς της οικοδομής, των τεχνικών έργων και των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και συμμετέχει και αυτή στην διεθνή έκθεση που πραγματοποιείται στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Η MATHIOS είναι γνώριμη εταιρεία στην Αιγυπτιακή αγορά καθώς παράγει και κατασκευάζει πυρίμαχα υλικά, χειροποίητη διακοσμητική πέτρα και εμπορεύεται δομικά υλικά.

Η PLANET SOL – M. CHARALAMPIDOU & SIA O.E, ειναι η κατασκευαστική εταιρεία που ειδικεύεται σε συστήματα παραγωγής ζεστού νερού μέσω ηλιακών θερμοσιφώνων, δοχεία λεβητοστασίων, δοχεία αδρανείας, ολοκληρωμένων συστημάτων βεβιασμένης κυκλοφορίας, είναι και αυτή μια από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην έκθεση και έχουν κάνει αισθητή την παρουσια τους.

Πολλούς επισκέπτες προσελκύει και η MARIS POLYMERS S.A. POLYURETHANE SYSTEMS, η εταιρεία,  συστημάτων πολυουρεθάνης και μία από τις κορυφαίες σε ευρωπαικό επίπεδο που αφορουν στις εφαρμογές στεγανωτικών προϊόντων.

Για την έκθεση BIG 5 Construct Egypt μίλησαν στην κάμερά μας ο κ. Παντελής Γκάσιος, Σύμβουλος του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας κ. Παντελής Γκάσιος και η κ. Βιβή Καλαμάρα, Project Manager του Enterprise Greece, του αρμόδιου εθνικού φορέα για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές ο οποίος υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Αρέσει σε %d bloggers: