To πρώτο κουδούνι στα Ελληνικά σχολεία του Καΐρου (Videos / Photos)
11/09/2019
SOS Χρ. Καβαλή προς Αντ. Διαματάρη για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών
12/09/2019
Show all

Συνεργασία Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με BCA & ΙSA για ναυτιλιακές, τουριστικές σπουδές και διεθνές σχολείο όλων των βαθμίδων

Ένα σπουδαίο βήμα για την εκπαίδευση και την ελληνική επιχειρηματικότητα όχι μόνο στην Αίγυπτο αλλά και σε ολόκληρη την Αφρική αποτελεί η συνεργασία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, με το Business College of Athens (BCA) και το International School of Athens (ISA) για τη δημιουργία τμημάτων ναυτιλιακών, τουριστικών σπουδών και πληροφορικής καθώς και διεθνούς σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τη συνεργασία με τα δύο υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκόσμιας εμβέλειας, ενέκρινε ομόφωνα, η Ε.Κ.Κ.

Με αυτή την κίνησή της η Ε.Κ.Κ προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, παράλληλα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την ακίνητη περιουσία της αφού αναβαθμίζονται ακόμη περισσότερο τα ακίνητα που διαθέτει τα οποία θα φιλοξενήσουν τις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Άλλωστε το Σπετσεροπούλειο Ίδρυμα, στο οποίο στεγάζονται η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου, είναι από τα πλέον σύγχρονα με εγκαταστάσεις που διατηρούνται σε άριστη κατάσταση, διατηρώντας το νεοκλασικό χαρακτήρα τους.

Με αυτή όμως τη συμφωνία της Ε.Κ.Κ ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι δεσμοί Ελλάδας και Αιγύπτου και στο πεδίο της εκπαίδευσης.

Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα σε νέους να έρθουν στην Αίγυπτο (τη χώρα που αποτελεί οικονομική πύλη για όλη την Αφρική), για να σπουδάσουν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Σε πρώτο στάδιο θα εξεταστεί η χρήση τμήματος του Σπετσεροπούλειου και σε δεύτερο στάδιο η χρήση της Μελαχροινίου (πάντα σε απόλυτη συμφωνία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας). Μεταγενέστερα θα εξεταστεί η αξιοποίηση και άλλων ακινήτων της Ε.Κ.Κ.

Το επίπεδο της συνεργασίας Ε.Κ.Κ με BCA και ISA

Η Ε.Κ.Κ, το BCA καθώς και το ISA, συμφωνούν στη συνεργασία τους με στόχο τη δημιουργία:

Ανώτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα παρέχει bachelors, masters and exlcusive education degrees καθώς και στη Δημιουργία Διεθνούς Σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το BCA, το ΙSA θα συμβάλουν με την παροχή της σχετικής τεχνογνωσίας του κατάλληλου ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

H Eλληνική Κοινότητα Καΐρου από την πλευρά της θα συμβάλει από την πλευρά της – μεταξύ άλλων – με τις κτιριακές υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η γλώσσα διδασκαλίας και συγγραμμάτων θα είναι η αγγλική.

Το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και ωρών όπως και η διδακτέα ύλη θα εμπίπτει στην ευθύνη του BCA, ISA και θα είναι σύμφωνο με το πλαίσιο του Αιγυπτιακού Υπουργείου Ανώτατης Παιδείας για την μετασχολική φοίτηση και Παιδείας για τη σχολική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την εισαγωγή με μειωμένα δίδακτρα ή ατελώς των Ελλήνων Νέων Αιγυπτιωτών, εφόσον το ζητήσουν οι Ελληνικές Κοινότητες της Αιγύπτου και διαθέτουν τα αναγκαία προσόντα.

ISA: Το διεθνές σχολείο που χτίζει ανθρώπινες σχέσεις

Το International School of Athens (ISA) είναι μια ακαδημαϊκή κοινότητα αποτελούμενη από φοιτητές, καθηγητές και γονείς κοινή φιλοσοφία των οποίων είναι η προώθηση σε όλους τους σπουδαστές της αγάπης για μάθηση, αυτοπειθαρχία και αυτογνωσία. Το σχολείο «κτίζει» τις ανθρώπινες σχέσεις και διακρίνεται για την πολιτισμική πολυμορφία και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά με όλα τα μέλη του.

Το πρόγραμμα σπουδών είναι ευρύ και ευέλικτο και ικανοποιεί τις ατομικές ανάγκες του σπουδαστή και αναδεικνύει τα ατομικά ταλέντα των νέων Δίδεται μεγάλη έμφαση στις ιδέες της διεθνούς κατανόησης και της υπεύθυνης ιδιότητας του πολίτη, του σεβασμού του διαφορετικού, της πολυπολιτισμικότητας της ισότητας των φύλων.

Το Ι.S.A είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ξενόγλωσσα σχολεία στην Eλλάδα.

BCA: Το πρώτο κολλέγιο στην Ελλάδα

Το BCA, το οποίο ιδρύθηκε το 1971, ήταν το πρώτο κολλέγιο στην Ελλάδα το οποίο κάλυψε το εκπαιδευτικό κενό που υπήρχε εκείνα τα χρόνια σε αναπτυσσόμενους τομείς με μεγάλη ζήτηση όπως οικονομία και διοίκηση, τουριστικές σπουδές και μηχανογράφηση. Ταυτόχρονα, το BCA ήταν το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα με παραρτήματα σε Ελβετία και Ιταλία, ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός που εισήγαγε σπουδές άρρηκτα συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας με καθηγητές – επαγγελματίες του χώρου.

Κινητήριος δύναμη και όραμα από την ίδρυση του BCA έως και σήμερα είναι να διδάσκει την ποιότητα σε όλες τις διαστάσεις της. Το σύγχρονο επαγγελματικό και οικονομικό περιβάλλον μιας παγκοσμιοποιημένης αγοράς επιτάσσουν την εμμονή στην ποιότητα, την άμεση προσαρμογή στις ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες και ευκαιρίες καθώς και την ανάγκη ύπαρξης στρατηγικής μακροπρόθεσμου ορίζοντα.

Προσφέρει σύγχρονα προγράμματα και διδακτική εμπειρία που ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας. Διαθέτει κτιριακές υποδομές υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας και παρέχουμε εκπαίδευση από καταξιωμένους επαγγελματίες ακαδημαϊκούς και διδάκτορες των διαφόρων ειδικοτήτων. Στόχος του σε βάθος χρόνου, είναι η εδραίωσή του ως κορυφαίο ίδρυμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ως ίδρυμα που θα παρέχει σπουδές άρρηκτα συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας.

Αρέσει σε %d bloggers: