Εκδήλωση με θέμα την ψήφο των ομογενών, διοργανώνει, το τμήμα ICARUS HJ36 της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης A.H.E.P.A (American Hellenic Educational Progressive Association ) στις 5 Νοεμβρίου στο εκπαιδευτικό ίδρυμα New York College.

Πιο συγκεκριμένα στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημων Ελλήνων, Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος θα μιλήσει για το χρόνιο ζήτημα που απασχολεί τους Έλληνες του εξωτερικού.

Ο κ. Ταμβάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφέρει πως η ομογένεια πρέπει να ψηφίζει υποψηφίους βουλευτές που θα προέρχονται και από την ίδια την ομογένεια. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι μία από τις οποίες μετέφερε στον νέο ΥΦΥΠΕΞ, υπεύθυνο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Αντώνη Διαματάρη με την ελπίδα ότι θα βρεθούν «ευήκοα ώτα» για να ακούσουν και να κάνουν πράξη, το χρόνιο αυτό αίτημα .

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία τουλάχιστον, δεκαπέντε χρόνια, προσπαθούν να φέρουν και να ψηφίσουν νομοσχέδιο στην ελληνική Βουλή που αφορά την ψήφο των Αποδήμων ανεπιτυχώς, καθώς δεν έχουν συνεργαστεί όσο θα έπρεπε με την απανταχού ομογένεια, ακούγοντας την άποψη και τους προβληματισμούς της, ωστόσο βλέποντας τις πρόσφατες εξελίξεις, θεωρεί ότι επανέρχονται στο προσκήνιο και συζητούνται θετικά όλα τα θέματα που αφορούν την Ομογένεια, την επιστολική ψήφο και γενικά ότι αφορά την οργάνωση και το μέλλον του απανταχού Ελληνισμού.

Λίγα λόγια για τον Στέφανο Ταμβάκη

Είναι Έλληνας επιχειρηματίας της Αλεξάνδρειας. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Κέιμπριτζ, ενώ είναι Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκτός των εμπορικών και επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, από το 1976 ενεπλάκη στα κοινά της Ομογένειας εκλεγόμενος στο Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου Αισχύλος-Αρίων.

Το 1984 εκλέχθηκε Κοινοτικός Επίτροπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας (ΕΚΑ) και το 1990 εκλέχθηκε Πρόεδρός της, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 2002, για να ανακηρυχτεί στη συνέχεια Επίτιμος Πρόεδρός της. Το 1995 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ως Συντονιστής Ασίας-Αφρικής.

Τον Δεκέμβριο του 2006 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού έως και το 2012. Από 2009 έως το 2011 διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών Αλεξάνδρειας.

Έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, το Παράσημο Α’ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Παρθένιο Γ’, τον Μεγαλόσταυρο της Πατριαρχικής Τάξεως του Αγίου Σάββα από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Πέτρο Ζ’, είναι Άρχων Τελετάρχης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και έχει λάβει μετάλλιο από τον Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών Αλέξιο Β’.

Από το 2003 είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ. στο Κοινωφελές και στο αντίστοιχο Επιχειρηματικό Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Διαβάστε επίσης:

Η ψήφος των ομογενών στη συνάντηση Διαματάρη – Ταμβάκη

Αρέσει σε %d bloggers: