Τους στενούς δεσμούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με το Διοικητή του Σουέζ επαναβεβαίωσαν κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ Προϊσταμένης εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθης Σκουφαρίδου, και του Ezzat Sami δικηγόρου της Ε.Κ.Κ με τον διοικητή του Σουέζ κ. Abd El Megid Sakr.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα που αφορούν τους ναούς του Σουέζ.

Τόσο η κ. Σκουφαρίδου όσο και ο Μητροπολίτης Μέμφιδος ευχαρίστησαν το Διοικητή που τους συνάντησε τη συγκεκριμένη ημέρα παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του λόγω των εορτών της 6ης Οκτωβρίου που εόρταζαν εκείνη την ημέρα στο Σουέζ και ευχήθηκαν ευημερία και κάθε καλό στη χώρα.

Στη συνέχεια τον ευχαρίστησαν για τις άδειες και την άριστη συνεργασία που έδειξε ο Δήμος του Σουέζ σε όλα τα θέματα που αφορούσαν την ανακαίνιση του Ναού της Αγίας Αικατερίνης (αποκατάσταση όλων των υποδομών ηλεκτρικό, άρδευση κλπ).

Και τέλος αναφέρθηκαν στο επίμαχο θέμα του Αγίου Γεωργίου για το οποίο ο Διοικητής ήταν πλήρως ενημερωμένος και ευθύς μόλις άκουσε το αίτημα είπε: «Έχετε κάθε δικαίωμα και συμφωνώ σε ό,τι θέλετε να κάνετε, τα παλιά χρόνια δεν ήταν εύκολο να ανακαινιστούν ναοί, τώρα αυτό έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί, έχετε την απόλυτη στήριξή μας. Θα θέλαμε όμως η Ελληνική παρουσία, η οποία λάβαινε μέρος στα δρώμενα του Σουέζ και ήταν έντονη και αποτελεσματική τα παλιά χρόνια, να επιστρέψει και πάλι».

Τόσο ο Μητροπολίτης Μέμφιδος όσο και η κ. Σκουφαρίδου είπαν στον Διοικητή του Σουέζ, ότι αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός των ανακαινίσεων, ώστε όχι μόνο τα τα ελληνικά γκρουπ αλλά και άλλων Ορθοδόξων (Ρώσοι, Σλάβοι, Ρουμάνοι) που επισκέπτονται το Σινά να έχουν τη δυνατότητα να περιηγούνται και στο Σουέζ.

Αφού αντάλλαξαν κάποιες γενικές πληροφορίες τον ευχαρίστησαν για άλλη μία φορά για την θερμή υποδοχή και την ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα.

Διαβάστε επίσης:

Σουέζ: Το «πράσινο φως» για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του Αγ. Γεωργίου πήρε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Σουέζ: Σκουπίδια και τρωκτικά στο ναό του Αγ. Γεωργίου – Αγωνιώδης προσπάθεια της Ε.Κ.Κ να σώσει το μνημείο (Photos)

Σουέζ: Μνημόσυνο στο Ελληνικό Κοιμητήριο – Η Χρ. Σκουφαρίδου και ο Στ. Χαλκιάς στην Αγ. Αικατερίνη (Photos)

Αρέσει σε %d bloggers: