Ο Μητροπολίτης Γουινέας Θεόδωρος διάβασε στο ναο των Αρχαγγέλων στο Ντάχερ την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την μνημόνεση του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου στα Δίπτυχα.

Το ανακοινωθέν:

Κατά τους παρελθόντας μήνας, διεπιστώσαμεν την διάθεσιν των Αδελφών Αγίων Ιεραχών υπέρ της αναγνωρίσεως του παραχωρηθέντος δια συνοδικού τόμου υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Αυτοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Όπως τυγχάνει τοις πάσι γνωστόν η Αγία Καθολική Ορθόδοξος Εκκλησία ημών λειτουργεί κατά το συνοδικόν σύστημα διοικήσεως ως παρέλαβε τούτο εκ της παραδόσεως και των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων. Κατά τούτο οι Πρόεδροι των κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συνόδων αποτελούσι την συνισταμένη και επιτελεστική αρχή της διαθέσεως των Αδελφών Αγίων Ιεραρχών, εμνημονεύσαμεν εν τους Διπτύχοις της Καθολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τον Προκαθήμενον της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Μακαριώτατον Μητροπολίτης Κύριον Κύριον Επιφάνιον προσευχόμενοι διακαώς υπέρ ειρήνης και ευσταθείας των Ορθοδόξων Εκκλησιών ημών.

Εν Αλεξανδρεία, τη 8η Νοεμβρίου 2019-11-08

Αρέσει σε %d bloggers: