Με κατάνυξη παρακολούθησε ο Ελληνισμός του Καΐρου, τον Αρχιερατικό Εσπερινό την παραμονή της Θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στο ομώνυμο παρεκκλήσι που βρίσκεται στο Σπετσεροπούλειο Ίδρυμα, εκεί που στεγάζονται η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος επικουρούμενος από ιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τον πρωτοψάλτη της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννη Κούντρια και τον αραβόφωνο ψάλτη Τόνυ Αττάλα.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος μίλησε για την Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και για την υπακοή που είχε η Παναγία στο θέλημα του Θεού. Ο ιεράρχης μίλησε επίσης, για την υπακοή που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι στις βουλές του Κυρίου.

«… Συνήθως δεν μας αρέσει εμάς τους ανθρώπους να υπακούμε παρά μόνο στο δικό μας θέλημα. Σε αυτό που νομίζουμε ότι είναι σωστό… και δυστυχώς όταν το θέλημα του Θεού έρχεται σε αντίθεση με το δικό μας θέλημα, τότε το αποβάλλουμε δεν το δεχόμαστε… Αλλά δεν είναι αυτή η λογική της Εκκλησίας μας και η λογική του πιστούς ανθρώπου. Η λογική του πιστού ανθρώπου είναι “να μην εξετάζεις και να μην ερευνάς”, όχι όμως ποιο είναι το θέλημα του Θεού, αυτό πρέπει να το εξετάζουμε και να το ερευνούμε, αλλά πρέπει να μην ρωτάμε “το πώς και το γιατί”, αλλά να λέμε “ιδού οι δούλοι του Κυρίου”».


Επίσης, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος, τόνισε ότι επειδή σήμερα οι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν το θέλημα του Θεού, για αυτό η Κοινωνία βρίσκεται σε πτώση και κατάπτωση.

Τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό παρακολούθησε η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ. Ανδρέας Γιόσρι και Λεωνίδας Φοντριέ.

Αμέσως μετά ακολούθησε κέρασμα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, σε όλους τους πιστούς στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως.

Αρέσει σε %d bloggers: