Η Καϊρινή συγγραφέας και μεταφράστρια Πέρσα Κουμούτση επιστρέφει πάλι στη γενέτειρα της με την ευκαιρία της συμμετοχής στο διεθνές συνέδριο για την Παγκόσμια Ημέρα Ναγκίμπ Μαχφούζ ,11 Δεκεμβρίου, του Νομπελίστα Αιγύπτιου συγγραφέα που γνωρίσαμε κυρίως μέσα από δικές της μεταφράσεις στα Ελληνικά.

Παράλληλα, το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα παρουσιάσει τις μεταφράσεις της, σε δύο ακόμα εμβληματικά έργα της Αιγυπτιακής Λογοτεχνίας, τη νουβέλα «Επιτροπή» του Ιμπραήμ Σονάλλα (Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο Καβάφη 2017) και το μυθιστόρημα «Η προσευχή του αηδονιού» του κλασσικού Αιγύπτιου συγγραφέα Τάχα Χουσεϊν. Την εκδήλωση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, παράρτημα Αλεξανδρείας  με την υποστήριξη του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αιγυπτιακού Εθνικού Κέντρου Μετάφρασης που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Όπερας Καΐρου την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 19.00.Θα μιλήσουν ο συγγραφέας Ιμπραήμ Σονάλλα, ο ο πρόεδρος του εθνικού κέντρου μετάφρασης Άνουαρ Μουγίθ και η μεταφράστρια ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο μεταφραστής Χάλεντ Ραούφ.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου έχει την τιμή να παρουσιάσει την  συνολική, νέα λογοτεχνική σοδειά της συγγραφέα και μεταφράστριας, εστιάζοντας κυρίως στο τελευταίο μυθιστόρημα της Πέρσας Κουμούτση, με τίτλο «Η επιστροφή» που έχει κερδίσει ήδη πολύ καλές κριτικές αλλά και στο πρόσφατο μεταφραστικό της έργο.

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στις 7.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου. Την συγγραφέα θα προλογίσει ο διευθυντής του Ε.Π.Κ.Κ. και συγγραφέας Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος.

Αρέσει σε %d bloggers: