Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την έκανε αποδεκτή.

Στη δήλωση παραίτησής του, που έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, ο κ. Διαματάρης τονίζει:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού».

Η υπόθεση του μεταπτυχιακού του κ. Διαματάρη βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τις περασμένες ημέρες, μετά από σχετική αποκάλυψη ομογενειακής ιστοσελίδας.

Το άρθρο αποκάλυπτε πως ο κ. Διαματάρης ουδέποτε υπήρξε απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia και δημοσιευόταν και φωτογραφία εγγράφου, η οποία επιβεβαίωνε το ρεπορτάζ.

Το θέμα ανέδειξε πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις περασμένες ημέρες έχει εκδώσει αρκετές ανακοινώσεις για το θέμα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε για πολλοστή φορά πυρά κατά του κ. Διαματάρη, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως ο κ. Διαματάρης σε αντίθεση με όσα έχει δηλώσει δεν έχει μεταπτυχιακό, δεν έχει πτυχίο και «παραμένει άγνωστο εάν έχει απολυτήριο λυκείου».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται από πού «κρατάει τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τολμά να τον αποπέμψει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τέταρτη συνεχή ημέρα;».

Πηγή: cnn.gr

Αρέσει σε %d bloggers: