Ο Πατριάρχης Θεόδωρος είναι ο πνευματικός ποιμένας των Χριστιανών όλης της Αφρικής και συνάμα με το πολυσχιδές έργο του χτίζει σχολειά, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία σε κάθε γωνιά της δοκιμαζόμενης ηπείρου φροντίζοντας να απαλύνει τον πόνο μικρών και μεγάλων.


Στις 6 Δεκεμβρίου 2019, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, αμέσως μετά τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Άκκρας κ. Πέτρου, απένειμε τις τιμητικές διακρίσεις στην κ. Χρ. Σκουφαρίδου και στον κ. Μ. Μπίσκο για το έργο τους.

Στην κ. Σκουφαρίδου, Γενική Γραμματέα της Ε.Κ.Κ και Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων, για το έργο της στην προστασία και ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων της Κοινότητας και στον κ. Μπίσκο, τον πολιτικό μηχανικό που σχεδίασε και επέβλεψε την αποκατάσταση του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείο έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι, τον Καθεδρικό Ναό της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου. Δίπλα του διακρίνεται ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. Το ντοκουμέντο απαθανάτισε η κάμερα του ekkairo.org και του “Νέου Φωτός” της επίσημης ιστοσελίδας και της εφημερίδας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, αντίστοιχα.

Στο τέλος, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, είπε με δυνατή φωνή: «Ζήτω ο Απόδημος Ελληνισμός».

«Ζήτω», του απάντησαν οι πιστοί.

«Ευλογημένοι και χαρούμενοι να είστε», ανταπάντησε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος παρασημοφόρησε την Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και τον Μιχάλη Μπίσκο (Videos /Photos)

Αρέσει σε %d bloggers: