Με την ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρου μαθητές και εκπαιδευτικοί των Ελληνικών σχολείων του Καΐρου, τίμησαν την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην Παναγίτσα Ηλιουπόλεως, για τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής Καΐρου.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχαρίστησε τους μικρούς μαθητές οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο των ιεραρχών. Ο ίδιος ο Πατριάρχης μίλησε για τα μαθητικά του χρόνια και πως βίωνε τον εκκλησιασμό ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Επίσης, μίλησε και για τους μαθητές οι οποίοι σε κάθε γωνιά της Αφρικής προσέρχονται παρά τις αντίξοες συνθήκες, στο σχολείο και στην Εκκλησία. Αναφέρθηκε επίσης και στους μεγάλους ευεργέτες που ίδρυσαν τα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου, την Αχιλλoπουλείο και την Αμπέτειο.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γ. Δασκαλόπουλος, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Δ. Γιαννικόπουλος, ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Γ. Ψάνης και όλοι οι εκπαιδευτικοί, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Αμπετείου κ. Ν. Βαδής, η Αν. Διευθύντρια κ. Σ. Μπέτα. Αμέσως μετά τελέσθηκε μνημόσυνο για τους Αδελφούς Άμπετ και ακολούθησε κέρασμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο προαύλιο του ναού.

Αρέσει σε %d bloggers: