Μία από τις βασικές ομιλήτριες στο Women Economic Forum, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου στο Κάιρο θα είναι η Αικατερίνη Σοφιανού –  Μπελεφάντη. «Πολιτισμός και Δημιουργικότητα δημιουργούν δρόμους για την ειρήνη και την ευημερία», είναι ο βασικός άξονας της θεματικής του Women Economic Forum πάνω στον οποίο θα περιστραφούν τα θέματα που θα συζητηθούν. Το WEF διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και θα φιλοξενήσει τις κραταιές γυναίκες οι οποίες είναι ηγέτιδες και πρωτοπόρες στον τομέα τους.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη


Η κ. Σοφιανού – Μπελεφάντη θα μιλήσει την πρώτη ημέρα του forum στο πάνελ με θέμα «Διαφορετικότητα: Οι γυναίκες στα Διοικητικά Συμβούλια».
Οι ισχυρές κυρίες που κρατούν τα ηνία της πολιτικής και της οικονομικής ζωής αναμένεται να επισκεφθούν στις 6 Μαρτίου το απόγευμα και τον Κοινοτικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, ο οποίος αποκαταστάθηκε με δαπάνες της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και της κ. Αικ. Σοφιανού Μπελεφάντη.

Στο Forum θα μιλήσει η Υπουργός Διασποράς κ. Ναμπίλα Μάκραμ, η Υπουργός Περιβάλλοντος Dr. Yasmine Fouad, η Υπουργός Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Προστασίας Nevine Kabbaj, Υπουργός Σχεδιασμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Hala El Saeed. Σημειώνεται ότι η οργανωτική επιτροπή έχει απευθύνει από το περασμένο έτος πρόσκληση στην κ. Σοφιανού – Μπελεφάντη προκειμένου να συμμετάσχει.  Πρόκειται για μια τιμητική πρόταση στην Αιγυπτιώτισσα κ. Αικ. Σοφιανού – Μπελεφάντη, η οποία είναι Σύμβουλος, Μεγάλη Αρχόντισσα των Εκκλησιών, Πρέσβειρα Αποδήμου Ελληνισμού του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας καθώς αναγνωρίζεται όχι μόνο η μεγάλη προσφορά της στη γυναικεία επιχειρηματικότητα αλλά και το ευρύ ανθρωπιστικό της έργο.

Το φετινό WEF αναμένεται να παρακολουθήσουν στο Κάιρο, περισσότερες από 200 επιχειρηματίες από 50 χώρες. Στόχος της διοργάνωσης μεταξύ άλλων είναι να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί δεσμοί γυναικών που είναι ηγέτες στην Αίγυπτο, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, να ενισχύσουν και να προσελκύσουν νέες επιχειρήσεις και επενδύσεις στη χώρα του Νείλου και να δημιουργηθεί δίκτυο πρεσβευτών με στόχο την προώθηση του Αιγυπτιακού τουρισμού.

Η WEF είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που ηγούνται στον τομέα τους να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να ενισχύσουν την προσωπική τους επιρροή μέσω δικτύωσης.

*To ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο Νέο Φως στις 2.3.20.

Αρέσει σε %d bloggers: