«Χρόνια Πολλά, καλή δύναμη. Και ας μην επιτρέψει ο Θεός να γιορτάσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες άλλη Εθνική Επέτειο», με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος εξέφρασε την κραυγή αγωνίας τους για την εξάπλωση του κορονοϊού που σφράγισε για λόγους δημόσιας υγείας,  την πόρτα των ναών σε όλο τον κόσμο και καθήλωσε τους πιστούς να προσευχηθούν από το σπίτι τους. Το νόημα της Εθνικής Επετείου, είναι φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για την 25η Μαρτίου 1821, έγινε φέτος χωρίς πιστούς στον Καθεδρικό Ναό της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης και ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Ιωάννης Κούντριας ήταν οι μόνοι που παραβρέθηκαν στο ναό.

Οι προσευχές όμως ακούγονταν σε όλη την πατριαρχική επιτροπεία. Νοερά προσευχήθηκαν μαζί τους και όλοι οι Χριστιανοί του Καΐρου, άλλωστε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, μετάδωσε σε video μέσω από το κανάλι της στο YouTube, όλη τη Δοξολογία για την Εθνική μας επέτειο.  

Μετά τη Δοξολογία ο οικείος ιεράρχης έψαλλε φανερά συγκινημένος τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας και μοίρασε άρτο.

Διαβάστε επίσης:

25η Μαρτίου: Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο (Video)

25η Μαρτίου: Δοξολογία του Πατριάρχη Θεόδωρου στην Αλεξάνδρεια, χωρίς πιστούς (Videos /Photos)

Αρέσει σε %d bloggers: