Με νέα υπηρεσία για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κορονοϊό εγκαινιάζει το Υπ. Υγείας της Αιγύπτου. Μέσω του WhatsApp θα παρέχει πληροφορίες και θα στέλνει ειδικά μηνύματα σε ξένους ξένους πολίτες που διαμένουν στην Αίγυπτο αλλά και σε Αιγύπτιους σχετικά με τον κορονοϊό και την εξέλιξή του.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Khaled Megahed η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω της γραμμής 01553105105 σε WhatsApp ή στο https://wa.me/201553105105 μέσω του web browser που ανοίγει μια συζήτηση στο WhatsApp.

Οι χρήστες μπορούν απλά να πληκτρολογήσουν “hi” για να ενεργοποιήσουν τη συνομιλία. Η υπηρεσία παρέχει πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τα συμπτώματα του COVID-19, τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να προστατευθούν από τον ιό, συμβουλές για την παραμονή στο σπίτι και θα δίνονται απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

Η υπηρεσία κατασκευάστηκε από τη διεθνή εταιρεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Infobip και τη WhatsApp, επιτρέποντας την αποστολή μηνυμάτων από τον χειριστή σε όσους έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ορισμένα υπουργεία υγείας σε όλο τον κόσμο έχουν δρομολογήσει την ίδια υπηρεσία μέσω του WhatsApp τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η επιδημία του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης:

COVID-19: Η Αίγυπτος δημιούργησε ενημερωτικό App στο Google Store και στο iOS

Αρέσει σε %d bloggers: