Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, έστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

Ο κ. Καβαλής έστειλε τα συγχαρητήριά του μέσω του Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννη Χρυσουλάκη.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Η αφορμή δόθηκε όταν ο κ. Χρυσουλάκης, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 έστειλε μήνυμα στον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ προκειμένου να του ευχηθεί χρόνια πολλά για την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, η οποία με τη σημερινή της ονομασία συστάθηκε το 1904, ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1856 είχε θρησκευτική υπόσταση και ονομαζόταν η εν Καΐρω Ελληνική Κοινότητα των Ορθοδόξων.

Οι ευχές του Γ.Γ Αποδήμου Ελληνισμού:

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Φίλε Χρήστο,

Χριστός Ανέστη!

Με την ευκαιρία των γενεθλίων της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου εύχομαι σε όλα τα μέλη της, τους ομογενείς μας αιγυπτιώτες και σε εσένα προσωπικά, υγεία, πρόοδο, ευημερία και καλή επιτυχία στο έργο σας.

 Επίτρεψέ μου να επαναλάβω και από εδώ πως η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό σας, ιδίως στη διάρκεια της παρούσας υγειονομικής κρίσης.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Ομότ. Καθ. Ιωάννης Χρυσουλάκης

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής ευχαρίστησε το κ. Χρυσουλάκη και εξέφρασε το θαυμασμό του στην ελληνική πολιτεία για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού. Του ζήτησε δε να μεταφέρει τα θερμά συγχαρητήρια της ομογένειας στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση για τον άθλο τους.

Αγαπητέ κ. Γενικέ

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα τις ευχές σας και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτές!

Είναι δε υπέρτατη υποχρέωση μας να εκφράσουμε αρχικά το θαυμασμό μας για την υποδειγματική διαχείριση της κρίσεως στη χώρα μας από την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και να σας συγχαρούμε για την αποτελεσματικότητα με την οποία συνεχίζετε την προσπάθεια σας, που μας κάνει όλους ιδιαίτερα περήφανους και τους Έλληνες ασφαλείς .

Παρακαλώ όπως μεταβιβάστε τα θερμά συγχαρητήρια της εδώ ομογένειας στην ηγεσία του ΥΠΕΞ και φυσικά και ιδιαίτερα στην ηγεσία της Κυβέρνησης και στον Πρωθυπουργό για τον άθλο τους.

Η Ε.Κ.Κ που από το 1856 που φρόντισε ανά τα έτη να διαφυλάξει τον Ελληνισμό στην χώρα του Νείλου θα συνεχίσει την πορεία της και προσβλέπει πάντα στην στήριξη σας για όλα τα μικρά και μεγάλα που μας απασχολούν και που στο πρόσωπο σας βρίσκει πάντα τον στενό συνεργάτη.

Με εκτίμηση

Χ. Καβαλής

Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ

Διαβάστε επίσης:

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενημέρωσε για τα φλέγοντα ζητήματα των Αιγυπτιωτών ο Χρ. Καβαλής (Photos)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στον Αγ. Γεώργιο Παλαιού Καΐρου (Photos)

Η ξενάγηση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας, στον Αγ. Γεώργιο (Video)

Συγχαρητήρια επιστολή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αρέσει σε %d bloggers: