Ειδική πτήση επαναπατρισμού από Κάιρο προς Αθήνα & επιστροφή – Ευχαριστίες Α. Καζαμία
12/06/2020
Xρ. Καβαλής – Πρόεδρος Ε.Κ.Κ: Μια αξιόλογη πρωτοβουλία!
12/06/2020
Show all

Η ΓΓΑΕ θεσπίζει το Ειδικό Βραβείο «Οδυσσέας» στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου για ομογενείς δημιουργούς

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα Σύνορα» 2020, τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου και του πολιτισμού, που πραγματοποιείται στο ακριτικό Καστελλόριζο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 23 ως τις 30 Αυγούστου 2020.

Στο πλούσιο διαγωνιστικό πρόγραμμα, τις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, τις ειδικές προβολές, τις συναυλίες και τις ενημερωτικές συζητήσεις, το Φεστιβάλ θα συμπεριλάβει την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, η οποία θεσπίζει το Ειδικό Βραβείο «Ο Οδυσσέας». Το βραβείο θα απονεμηθεί στο καλύτερο ιστορικό ντοκιμαντέρ απόδημου δημιουργού, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του έργου των ομογενών δημιουργών, οι οποίοι εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού υποστηρίζει έμπρακτα τις συνεργασίες και τον διάλογο, που αποβλέπουν στη διάδοση της ιστορικής μνήμης και του ελληνικού πολιτισμού στα πέρατα του κόσμου, στηρίζει και παραχωρεί αιγίδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου, ώστε να αναδείξει την ιδιαίτερη συμβολή του στην προαγωγή της ιστορικής, πολιτιστικής και εθνικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κων/νος Βλάσης, δήλωσε πως «η διαχρονική αξία μιας τόσο επιτυχημένης πολιτιστικής δράσης, όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου, καθιστά την Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε καλλιτεχνικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο. Χαιρετίζουμε το ακάματο έργο του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών, καθώς και τη θέσπιση του νέου Ειδικού Βραβείου «Ο Οδυσσέας» από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο σίγουρα θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δημιουργικότητα των αποδήμων μας. Εύχομαι ολόθερμα καλή επιτυχία στη φετινή διοργάνωση και καλό ταξίδι στον «Οδυσσέα».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, σε δήλωσή του τόνισε πως «στο Καστελλόριζο, το σπουδαίο αυτό στολίδι των Δωδεκανήσων μας, αρμόζει να υποδέχεται και να φιλοξενεί ένα τόσο πετυχημένο Διεθνές Φεστιβάλ. Αυτή η σημαντική δράση και φιλοξενία αντικατοπτρίζει τις αναρίθμητες δυνατότητες της χώρας μας να προοδεύει και να ανοίγει δρόμους μέσα από τον πολιτιστικό της πλούτο του χθες και του σήμερα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού για τη στήριξη και τη θέσπιση του Ειδικού Βραβείου «Ο Οδυσσέας» ».

Αρέσει σε %d bloggers: