Μέσα στο ομιχλώδες τοπίο που κανένας δεν γνωρίζει η επόμενη ημέρα τι κρύβει για τον καθένα μας, και με αβέβαιη την δυνατότητα μεταβίβασης παροίκων στην Ελλάδα σύντομα τόσο από το Κάιρο όσο και από την Αλεξάνδρεια, η αξιόλογη πρωτοβουλία της ναύλωσης αεροπλάνου το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020,  με πρωτοβουλία του Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Αντώνη Καζαμία οφείλει να επαινεθεί.

Γράφει ο Χρ. Καβαλής – Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ

Η αδυναμία το ταξιδιού στην Ελλάδα έβαλε σε δύσκολη θέση πολλούς πάροικους που ο καθένας για διαφορετικές αιτίες έπρεπε να ταξιδέψει καθώς η απότομη παύση των πτήσεων άφησε σε πολλούς εκκρεμότητες και σε άλλους οικογενειακές υποχρεώσεις να αιωρούνται.

Η πρωτοβουλία λοιπόν του κ. Αντώνη Καζαμία, αν και εμπεριείχε αρκετό επιχειρηματικό ρίσκο, προς τιμήν του την τόλμησε, εξυπηρετώντας τους πάροικους και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την οικονομική της διάσταση. Δεν ξεχνάμε βέβαια πως και η Ελληνική πολιτεία φρόντισε πιο πριν μια πτήση επαναπατρισμού αυτονόητο όμως είναι πως αυτό δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται συνέχεια ή τακτικά, και για αυτό η πρωτοβουλία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και όντως η επιλογή της χρονικής στιγμής είναι άριστη, και φυσικά και πάλι χωρίς την βοήθεια της Ελληνικής και Αιγυπτιακής πολιτείας δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση της.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου οφείλει να συγχαρεί τον κ. Αντώνη Καζαμία και σαν μέλος της που είναι και αλλά και σαν πάροικος, που έδειξε την κατάλληλη ευαισθησία και ανέλαβε το ρίσκο για να εξυπηρετήσει τους Έλληνες πάροικους της Αιγύπτου, αλλά και την Ελληνική και Αιγυπτιακή πολιτεία για την βοήθειά τους. Τέτοιες πρωτοβουλίες οφείλουμε να τις αναδεικνύουμε και να τους αποδίδουμε την ανάλογη βαρύτητα όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες: «Πράττε μεγάλα μη υπισχνούμενος μεγάλα!»

Διαβάστε για το θέμα:

Ειδική πτήση επαναπατρισμού από Κάιρο προς Αθήνα & επιστροφή – Ευχαριστίες Α. Καζαμία

Αρέσει σε %d bloggers: