Για τη σημασία της πίστης μίλησε στο κήρυγμά του, ανήμερα των Αγ. Αναργύρων ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος. Από τη θεία λειτουργία που χοροστάτησε στο ναό των Αγ. Αναργύρων στη Σούμπρα, την ιστορική εκκλησία που αποτελούσε την κοιτίδα του ελληνισμού στην γειτονιά του Καΐρου που άλλοτε έσφυζε από Ελληνισμό, μίλησε για το μεγαλείο των θαυμάτων.

«Ζούμε διαρκώς μεσα στο θαύμα», είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος και πρόσθεσε: «Εκεί που σταματά η λογική, εκεί που ερχόμαστε να πούμε ότι εδώ τελείωσαν τα πάντα ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνουμε για εμάς, εκεί πρέπει να ανοιγόμαστε στο θαύμα και να περιμένουμε το θαύμα. Διότι η Εκκλησία ζει με το θαύμα. Ότι δεν μπορούμε να το ερευνήσουμε με τη λογική μας και να το καταλάβουμε, το ερευνούμε με την πίστη μας και την καρδιάς μας. Και αυτό που ερευνούμε, ονομάζεται θαύμα. Και αυτό το θαύμα, πρέπει να δεσπόζει στη ζωή μας. Βλέπετε πολλές φορές φτάνουμε στα όριά μας ως άνθρωποι, είμαστε ασθενείς και μας λένε οι γιατροί ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάναμε.

Ή έχουμε ένα πρόβλημα, το οποίο όταν το φέρνουμε στο μυαλό μας βλέπουμε ότι λύσεις έχουμε να δώσουμε τις έχουμε δώσει αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Και υπάρχει διέξοδος σε αυτή την κατάσταση; Ασφαλώς και υπάρχει διέξοδος αυτή η διέξοδος είναι το θαύμα που υπάρχει μέσα στην Εκκλησία. Για αυτό σήμερα που εορτάζουν οι κατεξοχήν θεραπευτές και θαυματουργοί Άγιοι Ανάργυροι να τους επικαλούμαστε».

Την μητροπολίτη Μέμφιδος πλαισίωσαν οι ιερομόναχοι Ιωακείμ και Θεόδωρος και ο πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας.
Αμέσως μετά ακολούθησε κέρασμα στο Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο.

Αρέσει σε %d bloggers: