Ρομπότ νοσηλευτή για ασθενείς με κορονοϊό δημιούργησε 25χρόνος Αιγύπτιος εφευρέτης (Photos)
28/11/2020
O N. Nικηταρίδης έγραψε το ποίημα του… κορονοϊού
29/11/2020
Show all

Sally S Omara: Η Ελληνοαιγύπτια που συγκλόνισε με το video υποστήριξης σε όλους τους καρκινοπαθείς λίγο πριν πεθάνει

Η Sally S Omara, η Ελληνοαιγύπτια που συγκλόνισε όλο τον κόσμο με το μήνυμα στήριξης που έστειλε σε όλους τους καρκινοπαθείς λίγο πριν πεθάνει. Να αγωνίζονται και να ζουν την κάθε μέρα χωρίς να λυγίζουν.

Σε ένα ολιγόλεπτο video λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή έστειλε μήνυμα σε ολους τους καρκινοπαθείς να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να μην το βάζουν κάτω.

Επίσης, οι παλιοί της συμμαθητές του Manor House, όπως μας λέει η μητέρα της, υδροδότησαν στη μνήμη της ένα ολόκληρο χωριό στην Άνω Αίγυπτο που κόστισε περίπου 1.000.000 Αιγυπτιακές λίρες.

Η Sally, θάφτηκε στο Βασιλικό νεκροταφείο στη Riyadh και παραβρέθηκαν περίπου 5.000 άτομα από όλα τα μέρη της Σαουδικής Αραβίας, όπως επισημαίνει η μητέρα της Λία Ομάρα και προσθέτει ότι: «ήταν ένα παράδειγμα ανθρώπου που σέβεται όλες τις θρησκείες. Στο σπίτι μας εφαρμόζαμε και τα Χριστιανικά Έθιμα. Η κόρη μου ήταν γνήσια Ελληνίδα και Αιγύπτια».

Η Sally ήταν κόρη της συμπαροίκου Λίας Ομάρα (Φιλιώ Καλλιρόη Νάκου) και εγγονή του Δημοσθένη Νάκου και της Φωτεινής Δαλαμάγκα – Νάκου. Ο μεν Δημοσθένης Νάκος ήταν γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών και εργάσθηκε με απόσπαση στο Ελληνικό Προξενείο της Αλεξάνδρειας, ως διευθυντής του Προξενικού Ταμείου. Η Φωτεινή Δαλαμάνγκα – Νάκου ήταν μέλος της Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες και συνεργαζόταν με τον «Ταχυδρόμο της Αλεξάνδρειας».

Επίσης, ήταν αδελφή του κ. Walid Omara, – μέλους της Ε.Κ.Κ – ο οποίος απέσπασε πρόσφατα από την Αφρικανοασιατική Ομοσπονδία Σύγχρονου Κινηματογράφου εύφημο μνεία για την ανάδειξη των παραδοσιακών ηθικών αξιών.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκφράζει στην κ. Λία Ομάρα τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια της πολυαγαπημένης της κόρης. O αγώνας της, τα λόγια της και η αγάπη που έδειχνε σε όλο τον κόσμο αποτελούν βάλσαμο σε όλους όσοι δοκιμάζονται. Αιωνία της η μνήμη.

Αρέσει σε %d bloggers: