Τον Τίμιο Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου απένειμε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στον Γιάννη Φουρτούνα (Video / Photos)
07/12/2020
Σύλλογος Αμπετείου Σχολής: Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κεραμιδάς
07/12/2020
Show all

«Συνομιλίες πολιτισμού»: Εκδήλωση για τις Ελληνο-Αιγυπτιακές σχέσεις υπό την Αιγίδα της Υπ. Πολιτισμού της Αιγύπτου – Ομιλητής ο Πρέσβης Ν. Γαριλίδης

Η Διεύθυνση Διεθνών Πολιτιστικών σχέσεων του Αιγυπτιακού Υπουργείου Πολιστισμού και το Ανώτατο Συμβούλιο Πολιτισμού της Αιγύπτου σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου και την Ελληνική Κοινότητα Καϊρου,  σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την  έβδομη απογευματινη εκδήλωση της σειράς “Συνομιλίες πολιτισμού”   που τελεί  υπό την αιγίδα της Δρ. Ινάς Αμπν Ελ Ντάγιεμ . Η εκδήλωση προς τιμήν των Ελληνο-Αιγυπτιακών σχέσεων θα παρουσιαστεί την προσεχή Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020, στις 18.00’ από την Αίθουσα εκδηλώσεων του Ανωτάτου Συμβουλίου Πολιτισμού (είσοδος μέσα απο το πάρκιγκ της Όπερας Καϊρου) και θα μεταδοθεί από τα κοινωνικά δίκτυα του Ανωτάτου Συμβουλίου Πολιτισμού (https://www.facebook.com/ConferenceDepartment/) καθώς και το κανάλι του στο Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCWaTD41YvSIMXrsBpqC3CUA) καθώς και την παρούσα επίσημη σελίδα του Ε.Π.Κ.Κ. στο facebook ( Greek Cultural Centre in Cairo).

ΠΡΟΣΟΧΗ Λόγω των περιοριστικών  προστατευτικών μέτρων για την πανδημία ο αριθμός των παρόντων προσκεκλημένων στην εκδήλωση θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος, αφού πρώτα φροντίσουν να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους με τους διοργανωτές.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος:

Δρ. Ινάς Αμπντ Ελ Ντάγιεμ, Υπουργός Πολιτισμού της Αιγυπτου

Νικόλαος Γαριλίδης, Πρέσβυς της Ελλάδος στο Κάιρο

Μοχάμεντ Φαρίντ Μουνίμπ, τέως Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών

της Αιγύπτου και τέως Πρέσβυς της Αιγύπτου στη Ελλάδα.

Θα συμμετέχουν επίσης διακεκριμένοι πολιτιστικοί παράγοντες της Αιγύπτου και ειδικοί στον Τομέα πολιτιστικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου, μεταξύ των οποίων και η Δρ. Ράσα Ταμούμ .

Ως εισαγωγή θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους, τουριστικού ενδιαφέροντος ,προβολής της Ελλάδας και παράλληλα στο φουαγιέ του Ανώτατου Συμβουλίου Πολιτισμού θα παρουσιαστει μικρή φωτογραφική έκθεση του Τμήματος Αρχείων της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της παρουσίας των Ελλήνων του Καϊρου κατα τους δύο τελευταίους αιώνες.

Γλώσσα εκδήλωσης Αραβικά και Ελληνικά με διερμηνεία από τον κ.  Γιάννη Μελαχροινούδη.

Αρέσει σε %d bloggers: