Στη μέση ενός ισχυρού δεύτερου κύματος, το αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για την προώθηση τουριστικών ταξιδιών, με τίτλο «Χειμώνας στην Αίγυπτο», η οποία ξεκίνησε από τις 15 Ιανουαρίου και θα λήξει στις 28 Ιανουαρίου 2021. Η προώθηση περιλαμβάνει πτήσεις με έκπτωση που προσφέρονται από την Egypt Air καθώς και προσφορές ξενοδοχείων στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Η Egypt Air έχει επίσης έκπτωση 20% σε όλες τις διεθνείς πτήσεις προς και από την Αίγυπτο σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της EgyptAir Holding Company  Roshdy Zakaria. Oι πελάτες που αναχωρούν από την Αίγυπτο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την έκπτωση όταν αγοράζουν εισιτήρια μέσω του ιστοτόπου της εταιρείας. Όλοι οι επιβάτες που έρχονται στην Αίγυπτο πρέπει να παρουσιάσουν πιστοποιητικό εξέτασης PCR με αρνητικό αποτέλεσμα 72 ώρες πριν από την άφιξη της πτήσης.

Πριν από την εκδήλωση του κορονοϊού ο τουρισμός αντιπροσώπευε περίπου το 11,9% της οικονομίας της Αιγύπτου. Από τον Μάρτιο έχουν χαθεί πάνω από 150 εκατομμύρια ταξιδιωτικές και τουριστικές θέσεις εργασίας. Μόνο στον τομέα της Ερυθράς θάλασσας, οι ειδικοί υπολόγισαν απώλεια 9 δις δολαρίων από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: ΟΕΥ Καΐρου

Αρέσει σε %d bloggers: