Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της ΕΚΑ που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2021 έστειλε ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής.

Ο κ. Καβαλής επισημαίνει ότι οι δύο ιστορικές κοινότητες είναι ενωμένες και συγκοινωνούντα δοχεία με το ΣΑΕ. Επίσης, έστειλε το συλλυπητήριά του για την απώλεια του Εδμόνδου Κασιμάτη.

Αξιότιμε και αγαπητέ κ. Πρόεδρε, φίλε Γιάννη
Αξιότιμοι συνάδελφοι και φίλοι της Διαχειριστικής Επιτροπής
Αγαπητά μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΚΑ

Μέσα στις μέρες δοκιμασίας που ταλανίζουν την ανθρωπότητα η αίσθηση και η ανάγκη να ανήκουμε κάπου, γίνεται ολοένα και εντονότερη.

Η συγκέντρωση σας στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Κ.Α., όσοι με την παρουσία σας είστε μαζεμένοι στον ιστορικό αυτό χώρο, αλλά και όσοι δεν καταφέραμε να παραβρεθούμε, και με την σκέψη μας είμαστε κοντά σας, αποτελεί μια επιβεβαίωση αυτής της ανάγκης.

Έστω λοιπόν από μακριά δεχτείτε ένα από καρδιάς χαιρετισμό εκ μέρους μου αλλά και των συνεργατών μου της Δ.Ε. της Ε.Κ.Κ. καθώς και της παροικίας στο Κάιρο, να έχετε μια επιτυχημένη συνέλευση που να μεταδώσει έναν παλμό ενότητας και αισιοδοξίας στην παροικία της Αλεξάνδρειας και κατ’ επέκταση και σε όλους μας.

Το τονίζω για μια ακόμα φορά … Αλεξάνδρεια – Κάιρο – Αθήνα μέσω των Ε.Κ.Α. – Ε.Κ.Κ. – Σ.Α.Ε. είναι συγκοινωνούντα δοχεία και η κάθε πράξη, το κάθε πρόβλημα αλλά και η κάθε επιτυχία έχει αντίκτυπο σε όλους μας.
Γνωρίζουμε πως η συνέλευση φέτος – όπως ήταν και η δική μας – θα είναι γεμάτη αναφορές σε πρόσωπα που μας άφησαν για το αιώνιο ταξίδι, όμως η ζωή πρέπει να συνεχίζεται και η απουσία τους να αποτελεί κίνητρο σε όλους μας να κατανοήσουμε πως αυτό που μένει πίσω μας είναι το έργο που αφήνουμε και η όποια ανάμνηση μας.

Μεταφέρουμε λοιπόν τα θερμά συλλυπητήρια για τον μεγάλο απόντα της Συνέλευσης τον αείμνηστο Πρόεδρο, Ε. Κασσιμάτη αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ευχόμενοι ο Θεός να τους αναπαύσει εν ειρήνη.

Αγαπητέ Πρόεδρε και φίλοι

Η προσπάθεια και ο αγώνας που επιτελείτε για τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας και γενικότερα για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, εσείς και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής αποτελούν την καλύτερη απόδειξη πως τα ιδανικά και οι αρχές που έσπειραν οι ιδρυτές της πρεσβυγενούς μας Κοινότητας Αλεξανδρείας βρήκαν άξιους συνεχιστές που στέκονται δυναμικά στο ύψος των περιστάσεων, αφιερώνουν κόπο και χρόνο, και με μεθοδικότητα, αυταπάρνηση και σθένους συνεχίζουν την ιστορική πορεία της.

Τα έργα και οι ήμερες σας είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσουν αντικείμενο υπερηφάνειας για τον καθένα σας και αντικείμενο θαυμασμού από όλους μας, και σε αυτά τα έργα και τις ημέρες θέλουμε να είμαστε συνοδοιπόροι και υποστηρικτές τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Χρήστος Θ. Καβαλής

Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ.

Scan1

Scan2

Αρέσει σε %d bloggers: