Η Προσκοπική Κίνηση είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια εθελοντική, εξωσχολική διαπαιδαγωγική κίνηση, ανοικτή σε όλους. Μια Κίνηση με Αξίες Ζωής. Μια Κίνηση που με βάση το παιγνίδι, τη ζωή στην ύπαιθρο, την αυτογνωσία και την αυτό-εκπαίδευση δίνει σε κάθε παιδί ωφέλιμα βιώματα και νέες εμπειρίες.

Γράφει ο Γιάννης Μελαχροινούδης

Μια Κίνηση που περισσότεροι από 2.000.000 Έλληνες μέχρι σήμερα έχουν γνωρίσει το έργο της και υποστηρίζουν την εξάπλωση της Προσκοπικής Ιδέας ως τρόπου ζωής. Μια Κίνηση που κάνει πράξη το καθήκον προς την κοινωνία και πρωτοστατεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής με μια σειρά από δράσεις.


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι Ανιχνευτές του Καΐρου οργάνωσαν μια «δράση προσφοράς», της οποίας, την πρώτη φάση, υλοποίησαν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021. Μετά από σχετική συνεννόηση έλαβαν την άδεια από τους προϊσταμένους της Εφορείας εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.κ. Μ. Γκρουνστέϊν και Α. Ρούσσο για την δημιουργία 3 «επιδαπέδιων» παιχνιδιών, για να «γεμίζουν» όμορφα την ώρα τους οι μαθητές των Σχολείων μας και τα παιδιά της παροικίας μας.
Τα γνωστά παιχνίδια «φιδάκι» και «κουτσό» μαζί με το ευρηματικό νέο παιχνίδι «πάτα σωστά» τοποθετήθηκαν στην αυλή του Ελληνικού Συγκροτήματος στην Ηλιούπολη και περιμένουν τους μαθητές για να παίξουν.


ΕΥΓΕ στους 9 Ανιχνευτές που συμμετείχαν σε αυτή την εύστοχη δράση, Γιώργο Α., Σταύρο, Άλι, Φωτεινή, Γκάνα, Ναμίρ, Βέρα, Αγάπη και Γιούσεφ καθώς στον Πρόσεδρο της Συνόδου και τον Ο.Ε. Γιώργο Α., Σταύρο, Φωτεινή, Γκάνα και Ναμίρ και στην Αρχηγό της Κοινότητας Ανιχνευτών Έντζι.


Το Επιτελείο του Συστήματος Προσκόπων Καΐρου, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους δύο Κοινοτικούς Επιτρόπους κ.κ. Μ. Γκρουνστέϊν και Α.Ρούσσο (Εφόρους Εκπαιδευτηρίων) και παλαιούς Προσκόπους Καΐρου, για την κατανόηση, έγκριση και συνεργασία.


Τέλος το Επιτελείο του Συστήματος συγχαίρει τους Ανιχνευτές για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία και προσφορά.

Αρέσει σε %d bloggers: