Περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, των εποπτών, των μηχανικών και των τεχνικών, εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτηρίου που θα στεγάζει το Κοινοβούλιο στη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κτήριο στη νέα πρωτεύουσα, το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία Arab Contractors.

Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια και το κτήριο αναμένεται να εγκαινιαστεί τον Ιούνιο του 2021.

Ο διευθυντής του έργου Tariq Safey Eddin μίλησε για την κατασκευή του στην εφημερίδα Al-Ahram, λέγοντας ότι το κεντρικό κτήριο με την αίθουα συνεδριάσεων εκτείνεται σε 18.000 τετραγωνικά μέτρα και συνολικά όλη η κατασκευή σε 225.000 τμ.

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και οκτώ ορόφους. Η κύρια αίθουσα του Κοινοβουλίου βρίσκεται στο κέντρο του κτηρίου και στεγάζεται από έναν εντυπωσιακό θόλο ύψους 65 μέτρων ο οποίος στηρίζεται σε 24 κίονες. Η κύρια αίθουσα θα φιλοξενήσει 1.000 βουλευτές.  Το κτίριο διαθέτει επίσης διοικητικά γραφεία.

Δίπλα στο κτίριο βρίσκεται υπόγειο γκαράζ που μπορεί να φιλοξενήσει 1.500 οχήματα. Κοντά στο νέο Κοινοβούλιο περιοχή βρίσκεται ιατρικό κέντρο, κτήριο ασφαλείας, πυροσβεστικός σταθμός. Επίσης περιστοιχίζεται από πολλούς χώρους πρασίνου.

Οι εργασίες στο κτίριο γίνονται επί 24 ώρου βάσεως τα τελευταία δύο χρόνια από περισσότερους από 7.000 Αιγύπτιους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων 300 τεχνικών εποπτών και 220 μηχανικών από όλες τις ειδικότητες.

Στην παρούσα φάση γίνεται η επίπλωσή του ενώ η είσοδος σε αυτό θα γίνεται μόνο με ψηφιακή κάρτα.

Αρέσει σε %d bloggers: