Συνάντηση με αξιωματούχους είχε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία των εργασιών στη Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα αλλά και οι κατασκευαστικές εργασίες που γίνονται σε όλη τη χώρα και αφορούν μεταξύ άλλων στην  ανάπτυξη 1.500 χωριών και στην εξάλειψη των παραγκουπόλεων

Κατά τη συνάντηση με τους αξιωματούχους ο Αιγύπτιος Πρόεδρος είπε ότι η Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα, ανατολικά του Καΐρου, πρέπει να αντικατοπτρίζει την εικόνα του σύγχρονου Αιγυπτιακού κράτους και ζήτησε να τηρηθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα στην ολοκλήρωση των έργων.  Εστίασε δε στο να υπάρχουν χώροι πράσινου και χώροι πολιτισμού.

Ο Αλ Σίσι είδε επίσης τα σχέδια για την αποκατάσταση της περιοχής στο δρόμο προς το Σουέζ στην οποία έχουν αναπτυχθεί οι παραγκουπόλεις του Εζμπάτ Ελ-Χαγκάνα.

Είπε ότι η περιοχή θα ονομαστεί η «Πόλη της Ελπίδας» και θα αντικατοπτρίζει το όραμα για τη βελτίωση των συνθηκών των πολιτών

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της υπαίθρου κατασκευάζονται οι υποδομές σε 1.500 χωριά τα οποία κατοικούνται από 18 εκατ. πολίτες. Σε αυτά τα χωριά δημιουργούνται υποδομές για σχολεία, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ιατρικές μονάδες και βιομηχανικές περιοχές.

Αρέσει σε %d bloggers: