Αλ Σίσι: Χτίζει 1.500 χωριά και εξαλείφει τις παραγκουπόλεις
16/02/2021
Tηλε-συνάντηση του βραβευμένου συγγραφέα Μάνου Κοντολέων με μαθητές της Αχιλλοπουλείου
16/02/2021
Show all

Καθαρίζονται τα αγάλματα στις δημόσιες πλατείες ανάμεσά τους τα λιοντάρια του Κασρ αλ Νιλ και του Σιμόν Ντε Μπολιβάρ (Photos)

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων ξεκίνησε εκστρατεία για τον καθαρισμό και τη συντήρηση αγαλμάτων στις δημόσιες πλατείες της Αιγύπτου, με επικεφαλής τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Khaled al-Enany και τον Γενικό Γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Mostafa Waziri.

Οι δύο αξιωματούχοι περιόδευσαν στους δρόμους και τις πλατείες του Καΐρου και επέβλεψαν τις εργασίες συντήρησης σε διάφορα αγάλματα. Ανάμεσά τους ήταν τα Λιοντάρια του Κασρ αλ-Νιλ και το άγαλμα του Σιμόν Ντε  Μπολιβάρ που βρίσκονται στο κέντρο του Καΐρου.

Οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης πραγματοποιούνται από συντηρητές του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων και έχουν στόχο στην ανάδειξη της ομορφιάς τους, ως μέρος των προσπαθειών του κράτους να προσθέσει πολιτιστική και αισθητική «πινελιά» στις δημόσιες πλατείες της Αιγύπτου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 σε 22 περιοχές του Καΐρου και αφορούσαν στην αφαίρεση γκράφιτι και σκόνης καθώς επίσης στην προστασία, διόρθωση και επιχρύσωση των γραμμάτων που υπάρχουν σε αυτά.

Αρέσει σε %d bloggers: