Στις 10 Φεβρουαρίου 2021, ο Μάνος Κοντολέων, βραβευμένος συγγραφέας παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων, δέχθηκε την πρόσκληση που του απευθύναμε να «επισκεφθεί» το σχολείο μας και να μας παρουσιάσει το έργο του. Παρόλο που οι συνθήκες της πανδημίας δεν μας επέτρεψαν την φυσική παρουσία του συγγραφέα στο σχολείο μας, αυτό δεν μας εμπόδισε να τον συναντήσουμε διαδικτυακά για να συζητήσει με τους μαθητές μας επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με τα βιβλία του, και ιδιαίτερα με το αγαπημένο μας βιβλίο «Ο αδερφός της Ασπασίας».

Γράφει η Αθανασία Δημοπούλου, εκπαιδευτικός

Και πραγματικά πώς είναι ένας συγγραφέας; Τι δουλειά κάνει; Πώς γράφονται τα βιβλία; Ποιους από τους ήρωες των βιβλίων του έχει αγαπήσει ο ίδιος περισσότερο; Ποια μηνύματα λαμβάνει ο συγγραφέας από τα παιδιά-αναγνώστες; Σκέφτεται ο ίδιος να γράψει κάτι σχετικό με αυτό που βιώνουμε σήμερα λόγω της πανδημίας; Κάποιες από τις ερωτήσεις μας που απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης.

Ευχαριστούμε τον κ. Μάνο Κοντολέων, που έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μας μαθητές να γνωρίσουν έναν καταξιωμένο εκπρόσωπο της παιδικής λογοτεχνίας, να προβληματιστούν για ζητήματα που αφορούν την λογοτεχνία και να αναπτύξουν έναν δημιουργικό διάλογο μαζί του.

Ο συγγραφέας «έκλεισε» την σύνδεση με την Αχιλλοπούλειο Σχολή εκφράζοντας την χαρά του που γνώρισε έστω και με αυτόν τον απόμακρο τρόπο τα ολοζώντανα παιδιά του σχολείου μας, ευχόμενος σε μία επόμενη συνάντηση με καλύτερες συνθήκες.

Σας ευχαριστούμε θερμά κ. Κοντολέων!

Αρέσει σε %d bloggers: