Μήνυμα προς τους Αιγυπτιώτες στέλνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κώστας Βλάσης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ειδικότερα, ο κ. Βλάσης στο μήνυμά του προς το Νέο Φως και την ekkairo.org, την επίσημη εφημερίδα και την ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινοτητας Καΐρου, αντίστοιχα, αναφέρει ότι οι Αιγυπτιώτες είναι συνεχιστές της ανεκτίμητης εθνικής κληρονομιάς και κρατούν ζωντανή τη φλόγα του ελληνικού πνεύματος. “…Μέτοχοι και συνεχιστές αυτής της ανεκτίμητης εθνικής κληρονομιάς είστε και όλοι εσείς, οι Έλληνες της Αιγύπτου, που αποτελείτε σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό και κρατάτε ζωντανή τη φλόγα του ελληνικού πνεύματος, της ιστορίας και του πολιτισμού μας σε πείσμα των καιρών”.

Το μήνυμα του Κώστα Βλάση στο “Νέο Φως” και στο ekkairo.org προς τους Αιγυπτιώτες με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Έλληνες της Αιγύπτου,

Σήμερα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης του 1821. Σήμερα γιορτάζει η Πατρίδα μας, γιορτάζουν οι απανταχού Έλληνες, αλλά και η Ορθοδοξία με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, όχι μόνο για την Πατρίδα μας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί μνημείο αυταπάρνησης, ανδρείας, πίστης και τόλμης. Οι Έλληνες, έχοντας υποστεί τα δεινά του Οθωμανικού ζυγού για 400 χρόνια, βρήκαν τη δύναμη όχι μόνο να εξεγερθούν, αλλά και να επικρατήσουν σε μια μάχη άνιση. Ο αγώνας τους αποτελεί τρανή απόδειξη για το τί μπορούμε να καταφέρουμε ως Έθνος όταν λειτουργούμε με ομόνοια και σύμπνοια, όταν βάζουμε το «Εμείς» πάνω από το «Εγώ» και όταν διατηρούμε ζωντανές τις αρετές μας, που μας κληροδοτήθηκαν ήδη από τους αρχαίους Έλληνες.

Μέτοχοι και συνεχιστές αυτής της ανεκτίμητης εθνικής κληρονομιάς είστε και όλοι εσείς, οι Έλληνες της Αιγύπτου, που αποτελείτε σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό και κρατάτε ζωντανή τη φλόγα του ελληνικού πνεύματος, της ιστορίας και του πολιτισμού μας σε πείσμα των καιρών.

Η σημερινή ημέρα ας αποτελέσει την αφορμή, ώστε οι απανταχού Έλληνες να αναλογιστούμε τα μηνύματα που μας κληροδότησε ο αγώνας των προγόνων μας και να ενώσουμε τις φωνές μας για να εορτάσουμε με λαμπρότητα την ιστορική αυτή επέτειο. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας γεμίζει με υπερηφάνεια, αλλά και αισιοδοξία, για το μέλλον και θα αποτελεί δια παντός πολύτιμο θησαυρό στην ιστορική μας μνήμη και την εθνική μας συνείδηση, ώστε να οδηγήσουμε την Πατρίδα μας σ’ ένα λαμπρό μέλλον!

Ζήτω η 25η Μαρτίου! Ζήτω η Ελλάδα!

Κωνσταντίνος Βλάσης

Υφυπουργός Εξωτερικών

Αρέσει σε %d bloggers: