Συνάντηση με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, είχε την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 στο Κάιρο ο Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για θερμό κλίμα στις επαφές με τον Αιγύπτιο ομόλογο του.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter, «στο επίκεντρο της συνάντησης οι διμερείς σχέσεις & οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Αν.Μεσόγειο».

“Είχα ακόμη μία ευκαιρία να συναντηθώ εδώ στο Κάιρο με τον καλό μου φίλο, τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, Sameh Shoukry και μετά να έχουμε μία συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, για την κατάσταση στη Λιβύη και πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την ενδιάμεση κυβέρνηση της Λιβύης να οδηγηθεί γρήγορα σε εκλογές. Και μπορέσαμε και είχαμε και μια ευρύτερη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος”, είπε ο κ. Δένδιας αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και πρόσθεσε:

“Επίσης, διαβίβασα στον φίλο μου Sameh Shoukry την παράκληση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να διαβιβάσει στον Πρόεδρο Sisi τους θερμούς χαιρετισμούς του”

Μαζί με τον Έλληνα υπουργό, στη συνάντηση βρέθηκαν ο γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Κυριάκος Λουκάκης, ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο Νίκος Γαριλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αρέσει σε %d bloggers: