«Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;»

Μεγάλη Παρασκευή, το θείο Δράμα κορυφώθηκε στον Κοινοτικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι καμπάνες του ναού χτυπούσαν πένθιμα και ο Ελληνισμός του Καΐρου βίωνε την πλέον πένθιμη ημέρα της Ορθοδοξίας. Κοινοτικοί Επίτροποι, εκπρόσωποι των παροικιακών σωματείων όλοι μαζί βίωσαν το θρήνο της Παναγίας και έψαλλαν πένθιμους ύμνους. Η ζωή εν τάφω…», «Άξιον εστί μεγαλύνειν…», «Αι γενεαί πάσαι…» και «Ω γλυκύ μου Έαρ…»,

Εκ μέρους της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Κάιρο παραβρέθηκε η Α’ Σύμβουλος Μαρία Κεχρή.

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και οι Κοινοτικοί Επίτροποι Ανδρέας Γιόσρι, Ανδρέας Ρούσσος, Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς, παρακολούθησαν την Ακολουθία του Επιταφίου, όπως επίσης και η διευθύντρια της Ε.Κ.Κ κ. Γιάννα Καρδάση. Ενώ η κ. Κεχρή, η κ. Σκουφαρίδου, ο κ. Φοντριέ και ο κ. Ρούσσος σήκωσαν τον Επιτάφιο κατά την περιφορά του γύρω από τον Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την Ακολουθία του Επιταφίου τέλεσε ο Μ. Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης, ο οποίος είναι εφημέριος του ναού. Τους ύμνους έψαλλε ο πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ Ιωάννης Κούντριας.

Οι Πρόσκοποι του Καΐρου παραβρέθηκαν και τη Μεγάλη Παρασκευή στο ναό, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της παροικίας. Συνόδευαν με το παιάνισμά τους  τον Επιτάφιο, τονίζοντας τον πένθιμο χαρακτήρα της βραδιάς. Τους συνόδευσε ο Ανδρέας Γιόσρι, Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων και Κοινοτικός Επίτροπος και ο Αρχηγός τους Γιάννης Μελαχροινούδης.

Την πομπή ακολούθησαν και εκπρόσωποι των παροικιακών σωματείων. Ο Πρόεδρος της Χιακής κ. Λ. Μπενοβίας, η κ. Σκουφαρίδου, πρόεδρος της Φιλοπτώχου, ο Αλέκος Καζαμίας, Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ, ο Γιώργος Ζουμπουλίδης, Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Πνευματικού Κέντρου Σούμπρας.

Αρέσει σε %d bloggers: