Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, η Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου προσκάλεσε στη συνεδρίασή της στο χώρο του Προσκοπείου, τον Διευθυντή της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Αναστάσιο Αναστασίου και την εκπαιδευτικό κα Ελισάβετ Χαριζοπούλου με αφορμή τη λήξη της θητείας τους στο Κάιρο.

Το ζεύγος Αναστασίου υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστος Καβαλής, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Επόπτρια Γραφείων κα Βίλλυ Πολίτη – Ζουέ και οι Κοινοτικοί Επίτροποι Ανδρέας Ρούσσος, Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς. Κατά την συνάντηση ήταν παρούσα η Διευθύντρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ. κα Ιωάννα Καρδάση και η Γραμματέας κα Μαριέττα ελ Σάμι.

Ο κ. Καβαλής ευχαρίστησε το ζεύγος Αναστασίου για την πολύ ευδόκιμη υπηρεσία τους και τους προσέφερε εκ μέρους όλων ένα αναμνηστικό δώρο ως αναγνώριση της εποικοδομητικής εργασίας τους. Μεταξύ άλλων είπε: «Από τα 25 χρόνια που είμαι στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, είστε από τους ανθρώπους που αφήσατε ένα θετικό στίγμα εδώ. Αγαπήσατε την παροικία και η παροικία σας αγάπησε και δώσατε ό,τι καλύτερο μπορούσατε για τα παιδιά…»

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασίου είπε συγκινημένος: «Νοιώθω ότι μπήκαμε σε μια οικογένεια, έτσι χαρακτηρίζω την παροικία. Πήραμε πάρα πολλά, περισσότερο και από αδέλφια. Μας υποδεχτήκατε τα 8 αυτά χρόνια λες και είμαστε ένα κομμάτι δικό σας. Εμείς από την πλευρά μας δώσαμε ό,τι μπορούσαμε από την ψυχή μας. Φεύγουμε υπέρ γεμάτοι…»             

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Γκρουνστέιν ως Προϊστάμενος της Εφορείας Εκπαιδευτηρίων και τόνισε μεταξύ άλλων: «Πραγματικά η παρουσία σας ήταν πολύ δυνατή και πολύ θετική. Δεν ήσασταν ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών που απλά τους πάμε επειδή είναι ωραίοι και ευγενικοί άνθρωποι, αλλά συνεργαστήκαμε επαγγελματικά και τα αποτελέσματα ήταν εκθαμβωτικά. Έγινε μια πολύ καλή δουλειά παρ’ όλες τις δυσκολίες. Επειδή ως Κοινότητα μας ενδιαφέρει το μέλλον των παιδιών της παροικίας στοχεύουμε να έχουμε σοβαρούς και δυνατούς συνεργάτες στο σχολείο όπως εσάς. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και ως εφορεία εκπαιδευτηρίων σας ευχαριστούμε θερμά.»

Αρέσει σε %d bloggers: