Την περασμένη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Γαριλίδης, υποδέχτηκε στην πρεσβευτική κατοικία την Ελληνική ομάδα μοντέρνου πένταθλου και laser run, η οποία προκρίθηκε στον παγκόσμιο πρωτάθλημα  που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο τις προηγούμενες ημέρες.

Από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν και η Γενική Γραμματέας και Προϊσταμένη Εφορείας Νεολαίας και Αθλητισμού κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

Η Ελληνική ομάδα αποτελούνταν από τους αθλητές Δημήτρη Δραζίνο, Πηνελόπη Νίκα, Αριάδνη Νάσκαρη, Σάρρα Αθηνά, Μάινα Θεοχάρη και τον προπονητή τους κ. Αλέξανδρο Πανταζίδη. Την αποστολή συνόδευε η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πένταθλου η σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Η κα Ζαννή δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την  Ελλάδα και πρόσφατα τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης κατά την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Ο Έλληνας Πρέσβης κ. Γαριλίδης συνεχάρη έναν προς έναν τους αθλητές  λέγοντας πως μας έκαναν υπερήφανους ως Έλληνες. Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Κ. κ. Γκρουνστέιν συνεχάρη και αυτός με τη σειρά τους αθλητές τονίζοντας: «Συγχαίρουμε σήμερα τα παιδιά που τίμησαν τα Ελληνικά χρώματα παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους σε ένα τόσο δύσκολο άθλημα.»

Η βραδιά έκλεισε ευχάριστα με την  κ. Ζαννή να παίζει πιάνο τραγουδώντας μαζί με τα παιδιά της ομάδας.  

Αρέσει σε %d bloggers: