Στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Σούμπρα, σημείο αναφοράς του Ελληνισμού του Καΐρου, τιμήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2026, η μνήμη των Αγίων που έχουν συνδέσει το έργο τους με τη θεραπεία, την ίαση ψυχής και σώματος.

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ του Αγ. Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, Αρχιμ. Δαμασκηνό Αλαζράι, τους πατέρας Ιωακείμ και Παϊσιο.  

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ύβριν, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν βασικό συστατικό της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων καθώς αποτύπωνε την ανθρώπινη αλαζονεία, η οποία προκαλούσε την μήνιν των Θεών.

Ο κ. Νικόδημος είπε ότι σε μια αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται σήμερα οι άνθρωποι οι οποίοι με την τεράστια εξέλιξη της τεχνολογία διακατέχονται από αλαζονεία. Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος ο άνθρωπος θεωρεί ότι είναι Θεός και ότι μπορεί να τα κάνει όλα, γεγονός το οποίο ανατρέπεται από την πανδημία, η οποία έρχεται να μας δοκιμάσει: «…ο Θεος μας επιτρέπει να συμβούν όλα αυτά για να ξέρουμε ποια είναι τα όριά μας”, είπε μεταξύ άλλων.

Video και φωτογραφίες Γιάννης Φουρτούνας

Αρέσει σε %d bloggers: