Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση του Σ.Ε.Α.Α.Σ που ως θέμα της ημερησίας διάταξης είχε την τροποποίηση του καταστατικού λειτουργίας του σωματείου σύμφωνα με τον νόμο 149/2019.

Οι αλλαγές στα άρθρα που πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο υπερψηφίστηκαν από όλα τα παρόντα μέλη του σωματείου, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση, τα οποία ήταν 29 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των πληρεξουσίων.

Σε προσεχή ανάρτηση θα δημοσιευτεί η ολοκληρωμένη νέα μορφή του καταστατικού λειτουργίας του Σ.Ε.Α.Α.Σ προς την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του.

Παρόντες στην γενική συνέλευση ήταν ο Κύπριος Πρέσβης κ. Ο. Μαυρομάτης, ο κ. Κων/νος Χριστοφίδης  Αναπληρωτής Πρέσβης και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κα. Μαρία Ζήση. Επίσης στην συνέλευση συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, και οι κοινοτικοί επίτροποι κ.κ. Ανδρέας Ρούσσος και Λεωνίδας Φοντριέ, ο αντιπρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Γιώργος Ρεκτσίνης και ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος.

Κατά την διάρκεια την γενικής συνέλευσης δημιουργήθηκε ένταση μετά την  έντονη κριτική που ασκήθηκε στο προεδρείο του σωματείου από διάφορα μέλη μεταξύ των οποίων και του κ. Μ. Γκρουνστείν με τον πρόεδρο κ. Αλέκο Καζαμία να απαντά σε έντονο ύφος για τα πεπραγμένα της τελευταίας διαχειριστικής περιόδου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν ο κ. Μαυρόμάτης ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή και αγαστή συνεργασία. Η κα Ζήση ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ευχήθηκε με την σειρά της καλή επιτυχία στο έργο και στις δράσεις του σωματείου. Ενώ ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριώτατου Πατριάρχη Θεόδωρου Β και του Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικοδήμου ευχήθηκε μέσα από το νέο καταστατικό να υπάρξουν καλά αποτελέσματα και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των μελών.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν ο οποίος έκανε έκκληση σε όλους να στηρίξουν τον Σ.Ε.Α.Α.Σ όπως και όλα τα σωματεία με την φυσική τους παρουσία η οποία είναι απαραίτητη για την εύρυθμη συνέχιση του έργου τους. Διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΚ υποστηρίζει τις δράσεις μικρές ή μεγάλες όλων των σωματείων και στέκεται αρωγός τους όταν το έχουν ανάγκη. Προέτρεψε επίσης το Δ.Σ όταν θεωρεί ότι χρειάζεται βοήθεια να μην διστάζει να απευθύνεται σε πάροικους που έχουν ειδικές γνώσεις, αλλά και σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Αρέσει σε %d bloggers: