Μετά το χαρούμενο ξεκίνημα της Παραμονής των Χριστουγέννων με τα κάλαντα των Ελλήνων Προσκόπων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κατευθύνθηκε στο Γηροκομείο της Ελληνικής Κοινότητας που στεγάζεται στο Ελληνικό Νοσοκομείο στο Κάιρο.

Στην υποδοχή του Πατριάρχη Θεόδωρου, στον χώρο του Νοσοκομείου ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ, ο Κοινοτικός Επίτροπος και Προϊστάμενος της Εφορίας Πρόνοιας της Ε.Κ.Κ. κ. Ανδρέας Γιόσρι όπως επίσης η Διευθύντρια του Γηροκομείου κα. Αγγέλα Χαραλαμποπούλου  και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια κα. Μάχα  Ελ Γουακίλ.

Πρώτος σταθμός της εθιμοτυπικής επίσκεψης του Μακαριώτατου Πατριάρχη  το παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου με ταπείνωση και ευλάβεια άναψε ένα κερί, έψαλε στον χώρο της Εκκλησίας και ασπάστηκε την εικόνα του Αγίου.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο Γηροκομείο της Ελληνικής Κοινότητας όπου συνοδευόμενος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολήτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, τον Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ, τον Διάκονο Παρθένιο, τους Προσκόπους του Καΐρου και το Διοικητικό προσωπικό του Γηροκομείου επισκέφτηκε και συνομίλησε στα δωμάτια τους με τους τρόφιμους, και ανταλλάσοντας ευχές και λόγια αγάπης για τις γιορτινές ημέρες.

Ο Πρόσκοποι υπό την καθοδήγηση του Αρχηγού κ. Γιάννη Μελαχροινούδη και του Υπαρχηγού κ. Χρήστου Αντωνίου και εκπληρώνοντας με χαρά την «καλή τους πράξη» έδιναν σε όλους τους τρόφιμους δώρα και ανταλλάσσοντας ευχές και χαμόγελα.

Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι στον χώρο του καθιστικού με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη να στέλνει τις Ευχές τις Εκκλησίας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου και σε όλο το Συμβούλιο, όπως επίσης και στο προσωπικό του Γηροκομείου.

Ο Πατριάρχης μοιράστηκε με όλους όμορφες εικόνες από το πρόσφατο ταξίδι του σε ένα άλλο Ελληνικό Γηροκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου και μετέφερε τις ευχές των Αιγυπτιωτών Ελλήνων γιατί όπως είπε οι πρώτοι που ιδρύσανε αυτό το Γηροκομείου ήταν Έλληνες Αιγυπτιώτες.

Επίσης εξέφρασε και το όνειρο του για το Γηροκομείο στην Αθήνα και έκανε μια ευχή να τον αξιώσει ο Θεός να φέρει εις πέρας αυτό το σχέδιο που ο ίδιος υποστηρίζει με αγάπη.

Στην συνέχεια οι Πρόσκοποι έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα μεταφέροντας όλους τους παριστάμενους στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Και τέλος απόλαυσαν όλοι τα κεράσματα που είχαν επιμεληθεί με αγάπη οι κυρίες Χαραλαμποπούλου και Ελ Γουακίλ.

Δείτε τις ευχές του Μακαριώτατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου

Δείτε εικόνες από την εθιμοτυπική επίσκεψη του Μακαριώτατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου

Αρέσει σε %d bloggers: