Στον επιβλητικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην καρδιά του Καΐρου βιώσαμε για μια ακόμα χρονιά  την λαμπρόμορφη στιγμή της Αναστάσεως του Χριστού.

Ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Νικόδημος προεξήρχε στην Αναστάσιμη Ακολουθία πλαισιούμενος από τον Μέγα Εκκλησιάρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδίτη Στέφανο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ. Τους Αναστάσιμους Ύμνους έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Ιωάννης Κούντριας.

Πλήθος πάροικων, αλλά και επισκέπτες από την Ελλάδα κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να λάβουν το Άγιο Φώς και να ακούσουν το Αναστάσιμο μήνυμα.

Γύρω στις 11 το βράδυ ώρα Αιγύπτου ο Ναός βυθίστηκε στην σιωπή και στο σκοτάδι. Όλοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Ιερό αναμένοντας το Άγιο Φως από τον Σεβασιώτατο Μητροπολίτη Νικόδημο που ψάλλοντας το «Δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός» το μοίρασε απλόχερα. Κάθε κερί και ένα φωτισμένο πρόσωπο λάμβανε και ταυτόχρονα μοίραζε το Φως διώχνοντας το σκοτάδι και γεννώντας την Ελπίδα.

Η Αναστάσιμη Ακολουθία συνεχίστηκε στο εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού με τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Μέμφιδος να αναγγέλλει το «Χριστός Ανέστη» και όλους τους παριστάμενους να ψέλνουν ως μια φωνή τον Αναστάσιμο παιάνα.

Στην Αναστάσιμη Ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Έλληνας Πρέσβης κ. Νικόλαος Γαριλίδης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο και Μαρία Ζήση, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Γιόσρι, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, η Οικονομική Διευθύντρια του ΕΠΚΚ κα Κωνσταντίνα Γεδεών

“Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος

Δείτε εικόνες απ΄΄ο την Αναστάσιμη ημέρα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Αρέσει σε %d bloggers: