Ετήσιο μνημόσυνο του Άκη Αυγουστιάδη
30/08/2022
Ένας χρόνος δίχως τον Άκη Αυγουστιάδη
03/09/2022
Show all

Eπίσημη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στην Αίγυπτο. Επαφές με την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και το Πατριαρχείο

Στον απόηχο της απολύτως επιταχυμένης  Διεθνούς Διακλαδικής Άσκησης Ειδικών Επιχειρήσεων  «HERCULES 2022», που διεξήχθη στην Αίγυπτο από τις 19 έως τις 26 Αυγούστου, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφτηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου μετά από επίσημη πρόσκληση του Oμολόγου του Aντιστρατήγου Osama Roshdy Askar.

Ο Έλληνας στρατηγός μετέφερε στον Αιγύπτιο ομόλογό του στην εποικοδομητική τους συνάντησή στην στρατιωτική βάση Mohamed Naguib στην Αλεξάνδρεια την σημασία και την υψηλή επιχειρησιακή προτεραιότητα που έχουν για τις δύο χώρες της Μεσογείου τέτοιες διακλαδικές ασκήσεις, οι οποίες συμβάλουν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην  επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Αίγυπτο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συναντήθηκε στον Ελληνικό  Ναυτικό Όμιλο της Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Α. κ. Ιωάννη Σιόκα, τον Αντιπρόεδρο κ. Ανδρέα Βαφειάδη, τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιο Κοτσιώνη, και με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, τους οποίους και ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία που του επιφύλαξαν, καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζουν στην διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας και Αιγύπτου.

Ο Έλληνας στρατηγός είχε επίσης εγκάρδια συνάντηση και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πηλουσίου Νάρκισσο στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Όπως ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter προσήλθε στο Πατριαρχείο  με αισθήματα κατάνυξης και συγκίνησης, ενώ χαρακτήρισε  Ιερό το έργο Του για την Ορθοδοξία και ισχυρή την προσφορά Του στους δεσμούς Ελλάδας και Αιγύπτου.

(φωτογραφίες από τον λογαριασμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Twitter)

Αρέσει σε %d bloggers: